Blondie med rabarber og hvid chokolade (inspiration: twin-food, kageform 20x20)
Ingredienser:
200 g marcipan
100 g smeltet smør
100 g hvid chokolade til smeltning
180 g sukker
2 store æg
1/2 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
70 g hvedemel
250 g rabarber
Evt. 50 g hvid chokolade knapper
Fremgangsmåde:
- Jeg opbevarer altid marcipan i fryseren, for så bliver holdbarheden lang, og så er marcipanen lettere at håndtere, hvis den fx skal rives
- Hvis marcipanen er i fryseren, så tag den gerne op fra fryseren ca. 30 minutter før kagen skal laves
- Smelt smøret fx i mikrobølgeovn, og bland det med den hvide chokolade
- Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse
- Kom sukker og salt i en skål
- Riv herefter marcipanen groft ned i skålen
- Tilsæt æg til skålen og bland godt (jeg brugte et elpiskeris for at få det godt fordelt)
- Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på maks. 1 cm
- Bland rabarberstykkerne med vaniljesukker og mel
- Tag den afkølede smør/chokolade, og bland det godt med marcipan blandingen
- Tilsæt rabarberne (med mel og vaniljesukker) til skålen
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i 30-45 minutter ved 180 grader almindelig ovn (min skulle have 45 minutter, men den blev også lavet i et ovnfast fad af glas hvilket ofte forlænger bagetiden)
- Når kagen er færdigbagt i midten (tjek med en strikkepind eller en kniv), tages den ud af ovnen
- Sæt nu kagen i køleskab til afkøling gerne natten over
- Server et stykke blondie til en kop kaffe eller the, eller server et stykke som dessert med fx is til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar