Jeg elsker mørt kød, og derfor er langtidsstegt kød noget, jeg er stor fan af. Pulled pork er klart favoritten herhjemme, men denne pulled chicken tager maks. 5 minutter at gøre klar til ovnen, og herefter skal den bare stå og hygge sig i ovnen i 2,5 time. Pulled chicken er altså både lettere, hurtigere, mere fedtfattig end pulled pork, og så smager det altså også virkelig godt!
NB: rubben, der skal smøres på kyllingebrysterne, har jeg jeg lavet så simpel som mulig, så den kan bruges som lyn-hurtig hverdags-aftensmad, men der kan sagtens tilføjes flere krydderier som ved pulled pork så som fx spidskommen, løgpulver, cilipulver og cayennepeber.
Ingredienser:
500g kyllingebryst (3-4 stk)
2 spsk ketchup
1 spsk brun farin
1 spsk sød paprika (gerne med røgsmag, købes fx i Tiger)
1/2 spsk salt
Lidt peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn
- I en lille skål blandes rubben af ketchup, brun farin, paprika, salt og peber
- Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad
- Smør rubben på kyllingebrysterne, og kom staniol over fadet
- Sæt fadet i ovnen, og lad det stå i 2,5 med staniolen over
- Efter 2,5 tjekkes det, om kødet er gennemstegt, hvis ikke så giv det lidt ekstra tid uden staniol over
- Herefter trækkes kyllingekødet fra hinanden med to gafler
- Vi spiste kødet i burgerboller med salat, agurk, løg, tomat og peberfrugt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar