Squashkage med creamcheese frosting (inspiration: verdens bedste gulerodskage og valdemarsro, 1 lille bradepande ca. 25x35 cm)
Ingredienser kage:
250 sukker
100g smør
4 små/mellem str. æg
250g mel
1 spsk kanel
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1/2 tsk fint salt
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 stor squash groftrevet (ca. 350 g)
60 g nødder/mandler grofthakkede (helst valnødder men jeg brugte mandler)
50 g mørk chokolade, grofthakket
Ingredienser frosting:
150 g flødeost neutral (ikke light!)
50 g rigtig smør (stuetemperatur)
1 vanillestang (kornene herfra) eller 1/2 tsk vanillepulver
100-150g flormelis
Evt. lidt fintrevet skal af 1 øko citron
Fremgangsmåde:
Ingredienser frosting:
150 g flødeost neutral (ikke light!)
50 g rigtig smør (stuetemperatur)
1 vanillestang (kornene herfra) eller 1/2 tsk vanillepulver
100-150g flormelis
Evt. lidt fintrevet skal af 1 øko citron
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pisk æg, vanilje og brun farin og smør sammen med en elpisker til sukkerkornene er opløst
- I en anden skål blandes mel, krydderier, bagepulver, natron, valnødder, chokolade og salt godt sammen
- Riv squashen groft, og rør det herefter i skålen med mel m.m.
- Indholdet af skålen med mel m.m. røres i skålen med æggesnapsen
- Rør med en grydeske indtil en homogen masse
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og hæld herefter dejen i formen
- Bag kagen i den varme ovn i 35-45 minutter
- Imens kan frostingen laves ved at piske flødeost, smør, vanilje og flormelis sammen
- Smag evt. til med lidt revet citron og måske mere flormelis hvis konsistensen ikke er fast nok
- Når kagen er færdigbagt skal den køle af i formen
- Når kagen er kølet HELT af, kan frostingen smøres på toppen af kagen
- NB: kom kun frosting på det af kagen, der skal spises samme dag
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar