mandag den 7. september 2015

Squashkage med creamcheese frosting

Denne kage er super lækker, men det er også klart nok, for den er egentlig bare en ny udgave af en af mine all-time yndings kager nemlig denne gulerodskage. Denne kage vil alle børn og voksne elske! Kagen er krydret men stadig med masse af smag af squash. Og så har creamcheese frosting aldrig gjort noget skidt for en kage ;-)


Squashkage med creamcheese frosting (inspiration: verdens bedste gulerodskage og valdemarsro, 1 lille bradepande ca. 25x35 cm)
Ingredienser kage:
250 sukker
100g smør 
4 små/mellem str. æg
250g mel
1 spsk kanel
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1/2 tsk fint salt
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 stor squash groftrevet (ca. 350 g)
60 g nødder/mandler grofthakkede (helst valnødder men jeg brugte mandler)
50 g mørk chokolade, grofthakket

Ingredienser frosting:
150 g flødeost neutral (ikke light!)
50 g rigtig smør (stuetemperatur)
1 vanillestang (kornene herfra) eller 1/2 tsk vanillepulver 
100-150g flormelis
Evt. lidt fintrevet skal af 1 øko citron

Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk æg, vanilje og brun farin og smør sammen med en elpisker til sukkerkornene er opløst
  • I en anden skål blandes mel, krydderier, bagepulver, natron, valnødder, chokolade og salt godt sammen
  • Riv squashen groft, og rør det herefter i skålen med mel m.m.
  • Indholdet af skålen med mel m.m. røres i skålen med æggesnapsen
  • Rør med en grydeske indtil en homogen masse
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og hæld herefter dejen i formen
  • Bag kagen i den varme ovn i 35-45 minutter
  • Imens kan frostingen laves ved at piske flødeost, smør, vanilje og flormelis sammen 
  • Smag evt. til med lidt revet citron og måske mere flormelis hvis konsistensen ikke er fast nok  
  • Når kagen er færdigbagt skal den køle af i formen
  • Når kagen er kølet HELT af, kan frostingen smøres på toppen af kagen
  • NB: kom kun frosting på det af kagen, der skal spises samme dag 





Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar