Ingredienser fordej:
200g mel
2 dl vand
10g gær
Fremgangsmåde fordej:
- ælt ingredienserne godt sammen til en fast dej
- lad stå i minimum 24 timer i køleskab
Ingredienser:
2 1/2 dl lunkent vand
2 1/2 dl lunken mælk
20g gær
2 æg
1 tsk (med top) salt
50g rørsukker
1 tsk kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
50g blødt smør
Fremgangsmåde:
- hæld vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri
- rør æg, salt og rørsukker i samme skål
- nu tilsættes kardemomme og hvedemel (husk at tilsætte melen lidt af gangen, måske skal al melen ikke tilsættes i din dej)
- tilsæt nu fordejen som har stået i køleskabet i et døgn
- ælt dejen grundigt sammen med en grydeske (eller i røremaskine) et par minutter
- ælt nu den bløde smør i dejen til dejen slipper skålens kanter
- lad hæve tildækket i 2 timer et lunt sted
- efter hævningen: vend dejen ud på et bord med lidt mel, og tril dejen til en lang pølse (ælt ikke!)
- del denne pølse i 20 stykker (mine 15 blev nemlig næsten for store), og form dem til boller
- placer bollerne i en bradepande med bagepapir, så de står tæt, men de må ikke røre hinanden
- lad hvedeknopperne efterhæve i en slukket, kold ovn med et fad med kogende vand under i en time eller til de er hævet til dobbelt størrelse
- bag hvedeknopperne ved 220 grader i ca. 15 minuter eller indtil de er brune på toppen
- lad køle af på en bagerist
- når hvedeknopperne skal spises, flækkes de, og de ristes sprøde i ovnen eller på en brødrister
Charlotte
- bag hvedeknopperne ved 220 grader i ca. 15 minuter eller indtil de er brune på toppen
- lad køle af på en bagerist
- når hvedeknopperne skal spises, flækkes de, og de ristes sprøde i ovnen eller på en brødrister
således ser hvederne ud efter de er hævet til dobbelt størrelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar