Verdens bedste burgerboller á la Meyer (8-10 stk meget store boller eller 12-14 mellem størrelse boller)
Ingredienser:
15 gr gær
2,5 dl lunkent vand
400-450 g hvedemel (jeg bruger altid ca. 400g)*
7 g salt
30 g sukker
40 g blødt smør i tern
4-5 spsk sesamfrø (jeg brugte både sorte og hvide denne gang)
*udskift evt. 100g af hvedemelen med noget groft mel fx fuldkorns hvedemel eller fuldkorns ølandshvedemel
- Opløs gær i det lunkne vand
- Hæld melen i lidt af gangen (start med det groveste mel hvis sådan noget tilføjes)
- Det er ikke sikkert, at alt melet skal tilføjes (se hvor meget mel dejen kan tage)
- Når melen er i, tilføjes sukker og salt
- Ælt dejen grundigt i 10 minutter (gerne i røremaskine)
- Tilsæt smørternene, og ælt dejen yderligere 5 minutter
- Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time
- Herefter formes dejen til lige store boller, ved at rulle dejen til en pølse og herefter skære den i lige store dele (jeg vejer nogen gange stykkerne, for at være sikker på at de er nogenlunde lige store, så de skal have lige lang tid i ovnen)
- Man kan lave 8-10 meget store boller af denne portion, eller man kan lave 12-14 mellem størrelse boller (til at starte med ser de meget små ud, men frygt ikke for de hæver meget under efterhævningen og inde i ovnen)
- Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø, inden de lægges på 2 beklædte bageplader (denne portion giver så store boller, at de ikke kan være på kun 1 bageplade)
- Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket med viskestykke i 20 minutter
- Efter 20 minutter lægges nu bageplader ovenpå viskestykkerne
- Lad nu bollerne hæve endnu 1 time under bagepladerne
- Forvarm ovnen til 225 grader almindelig ovn, og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter (afhængig af størrelse) til de er gyldne
- Lad gerne bollerne køle lidt af på en bagerist inden de bruges som burgerboller
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar