søndag den 11. oktober 2015

Verdens bedste burgerboller á la Meyer

For noget tid siden fortalte en veninde mig om de fantastiske burgerboller, hun havde bagt efter Meyers opskrift. Jeg har aldrig rigtig fundet en god opskrift på burgerboller, så derfor har vi længe købt os fra det, så Meyers opskrift skulle selvfølgelig afprøves. Og denne opskrift giver virkelig de bedste burgerboller! De er lige som de skal være både i smag, konsistens og form! Jeg har desuden eksperimenteret med grovere mel i denne opskrift, og fundet ud af, at den sagtens kan trække, at 1/4 af melen er grov/fuldkorns mel :-)


Verdens bedste burgerboller á la Meyer (8-10 stk meget store boller eller 12-14 mellem størrelse boller)
Ingredienser:
15 gr gær
2,5 dl lunkent vand
400-450 g hvedemel (jeg bruger altid ca. 400g)*
7 g salt
30 g sukker
40 g blødt smør i tern
4-5 spsk sesamfrø (jeg brugte både sorte og hvide denne gang)

*udskift evt. 100g af hvedemelen med noget groft mel fx fuldkorns hvedemel eller fuldkorns ølandshvedemel


Fremgangsmåde:
  • Opløs gær i det lunkne vand
  • Hæld melen i lidt af gangen (start med det groveste mel hvis sådan noget tilføjes)
  • Det er ikke sikkert, at alt melet skal tilføjes (se hvor meget mel dejen kan tage)
  • Når melen er i, tilføjes sukker og salt
  • Ælt dejen grundigt i 10 minutter (gerne i røremaskine) 
  • Tilsæt smørternene, og ælt dejen yderligere 5 minutter
  • Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time
  • Herefter formes dejen til lige store boller, ved at rulle dejen til en pølse og herefter skære den i lige store dele (jeg vejer nogen gange stykkerne, for at være sikker på at de er nogenlunde lige store, så de skal have lige lang tid i ovnen)
  • Man kan lave 8-10 meget store boller af denne portion, eller man kan lave 12-14 mellem størrelse boller (til at starte med ser de meget små ud, men frygt ikke for de hæver meget under efterhævningen og inde i ovnen)
  • Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø, inden de lægges på 2 beklædte bageplader (denne portion giver så store boller, at de ikke kan være på kun 1 bageplade) 
  • Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket med viskestykke i 20 minutter
  • Efter 20 minutter lægges nu bageplader ovenpå viskestykkerne 
  • Lad nu bollerne hæve endnu 1 time under bagepladerne
  • Forvarm ovnen til 225 grader almindelig ovn, og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter (afhængig af størrelse) til de er gyldne
  • Lad gerne bollerne køle lidt af på en bagerist inden de bruges som burgerboller






Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar