onsdag den 7. oktober 2015

Sukkerfri double chocolate cheesecake

Da vores fars kæreste for nylig havde fødselsdag, var vi så heldige at få lov til at medbringe kager til fødselsdagen. Vi elsker at bage kager, så at bage kager til andre, kan vi vist ikke sige nej til ;-) Da der skulle være kage nok til mange gæster (inkl. vores farfar, der har sukkersyge), bagte vi udover denne lækre sukkerfri chokolade cheesecake også denne fantastiske lagkage.


Sukkerfri double chocolate cheesecake (til 10-12 personer, springform Ø21, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser bund:
250 g digestive kiks (sukkerfri)
125 g smeltet smør

Ingredienser ostecreme mørk chokolade:
3 blade husblas
1,5 dl piskefløde
3 æggeblommer
30 g sukrin (eller anden sukker eller almindelig sukker)
1/2 vaniljestang (kornene herfra)
300 g flødeost (ikke light)
150 g mørk chokolade smeltet

Ingredienser ostecreme hvid chokolade:
3 blade husblas
1,5 dl piskefløde
3 æggeblommer
30 g sukrin (eller anden sukker eller almindelig sukker)
1/2 vaniljestang (kornene herfra)
300 g flødeost (ikke light)
150 g hvid chokolade smeltet


Fremgangsmåde:

  • Blend kiksene helt fint 
  • Smelt smørret, og rør det sammen i en skål til al kiksemasse er vådt
  • Kom bagepapir i bundet på en rund springform med diameter på 21 cm, og kom kageplast i kanten af formen
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen
  • Stil bunden på køl, mens ostecremerne laves


  • Først laves den mørke chokolade-ostecreme
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter
  • Lun fløden i en lille gryde
  • Tag bladene op af vandet, og vrid dem let
  • Kom husblassen ned til fløden, og lad kun lige fløden varme indtil husblassen er smeltet
  • Tag gryden af varmen, og kom chokoladen (grofthakket) ned i fløden
  • Lad chokoladen smelte (hvis den ikke smelter, så varm massen lidt mere op igen i gryden)
  • Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukrin og vaniljekorn
  • Tilsæt flødeost og pisk forsigtigt ved lav hastighed
  • Hvis flødemassen er varm, så lad den stå og køle lidt
  • Ellers tilsættes flødemassen i en tynd stråle ned til ostemassen mens der piskes ved middel hastighed
  • Pisk det til en ensartet creme, men pisk endelig ikke i for lang tid, så kan massen skille
  • Fordel cremen over kikse-bunden, og begynd herefter at lave den hvide ostecreme mens kagen er i køleskab 
  • Den hvide ostecreme laves på samme måde som den mørke chokolade ostecreme
  • Når den lyse-ostemasse er lavet, fordeles den overpå den mørke ostemasse og glattes godt ud
  • Kom husholdningsfilm over kagen, og kom den i køleskabet i mindst 5 timer men helst natten over
  • Inden kagen skal spises kan den evt. pyntes fx med fondant sommerfugle, som vi gjorde :-)







Bettina & Charlotte 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar