Disse tærter er super-fine og super lette at lave! Når der skal ses Den Store Bagedyst, så skal der altså helst lidt kage til, og her er disse mini-tærter perfekte, for de tager ingen tid at lave, og man kan sagtens nøjes med at lave fx2 stk.! Opskriften er faktisk fundet hos en af deltagerne i bagedysten, og den giver nogle kager, der med minimal arbejdsindsats virkelig har wow-faktor :-)
Hurtige mini-tærter med æble (6 stk, inspiration: dittejuliejensen)
3 plader butterdej fra frost
1-2 æbler
1-2 æbler
1/2 lime, saften herfra (eller citronsaft)
1-2 spsk smør
Sukker
Kanel
Kanel
Fremgangsmåde:
- Tag butterdejs pladerne op fra fryseren og lad dem tø op ved stuetemperatur
- Kom koldt vand og lime-saften i en lille skål
- Snit tynde skiver af hele æblet på et mandolinjern, halver æbleskiverne og fjern herefter kernehus og kerner på hver halv-skive
- NB: æble-skiverne kan også laves med en kniv, hvis man er god til at skære tynde skiver :-)
- Kom æble-skiverne i lime-vandet, og lad dem ligge heri i gerne mindst 30 minutter, så de bliver lidt blødere og mere smidige at arbejde med
- Efter de ca. 30 minutter smeltes smør fx i mikrobølgeovn
- Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn
- Skær butterdejspladerne over, så der af hver plade butterdej dannes to smalle og lange baner
- Pensel/smør den smeltede smør på alle butterdejs-banerne, og drys herefter et godt lag kanel og sukker på
- Læg æble-skiverne på butterdejs banerne som det ses på billedet herunder, så de stikker ca. l cm ud over kanten af butterdejen
- Fold nu denne nederste del af dejen op, og rul nu (løst i starten så æbleskiverne ikke knækker) så der dannes en fin blomst, og sæt denne i en metal eller silikone muffinsform
- Gentag indtil du har seks fine blomster
- Kom nu kagerne i ovnen i 35-40 minutter (hold øje med kagerne, for æbleskiverne kan nemt blive for mørke)
- Jeg kom staniol på kagerne efter ca. 25 minutter, for så bliver kagerne ikke mørkere, men dejen bliver stadig bagt færdig
- Når kagerne skal spises kan der evt. sies lidt flormelis over dem
- Jeg tænker, det også kunne være lækkert at servere dem med cremefraiche rørt med vanilje
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar