fredag den 16. oktober 2015

Hurtige mini-tærter med æble

Disse tærter er super-fine og super lette at lave! Når der skal ses Den Store Bagedyst, så skal der altså helst lidt kage til, og her er disse mini-tærter perfekte, for de tager ingen tid at lave, og man kan sagtens nøjes med at lave fx2 stk.! Opskriften er faktisk fundet hos en af deltagerne i bagedysten, og den giver nogle kager, der med minimal arbejdsindsats virkelig har wow-faktor :-)


Hurtige mini-tærter med æble (6 stk, inspiration: dittejuliejensen)
3 plader butterdej fra frost
1-2 æbler
1/2 lime, saften herfra (eller citronsaft)
1-2 spsk smør
Sukker
Kanel


Fremgangsmåde:
  • Tag butterdejs pladerne op fra fryseren og lad dem tø op ved stuetemperatur
  • Kom koldt vand og lime-saften i en lille skål
  • Snit tynde skiver af hele æblet på et mandolinjern, halver æbleskiverne og fjern herefter kernehus og kerner på hver halv-skive
  • NB: æble-skiverne kan også laves med en kniv, hvis man er god til at skære tynde skiver :-)
  • Kom æble-skiverne i lime-vandet, og lad dem ligge heri i gerne mindst 30 minutter, så de bliver lidt blødere og mere smidige at arbejde med
  • Efter de ca. 30 minutter smeltes smør fx i mikrobølgeovn
  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn
  • Skær butterdejspladerne over, så der af hver plade butterdej dannes to smalle og lange baner 
  • Pensel/smør den smeltede smør på alle butterdejs-banerne, og drys herefter et godt lag kanel og sukker på 
  • Læg æble-skiverne på butterdejs banerne som det ses på billedet herunder, så de stikker ca. l cm ud over kanten af butterdejen
  • Fold nu denne nederste del af dejen op, og rul nu (løst i starten så æbleskiverne ikke knækker) så der dannes en fin blomst, og sæt denne i en metal eller silikone muffinsform
  • Gentag indtil du har seks fine blomster
  • Kom nu kagerne i ovnen i 35-40 minutter (hold øje med kagerne, for æbleskiverne kan nemt blive for mørke)
  • Jeg kom staniol på kagerne efter ca. 25 minutter, for så bliver kagerne ikke mørkere, men dejen bliver stadig bagt færdig
  • Når kagerne skal spises kan der evt. sies lidt flormelis over dem
  • Jeg tænker, det også kunne være lækkert at servere dem med cremefraiche rørt med vanilje









Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar