mandag den 15. juni 2015

Verdens bedste og hurtigste pizzasnegle

Da min kæreste og hans band skulle hele vejen til København og spille koncert på distortion, bagte jeg pizzasnegle og drømmekage til dem, og det var et hit! Disse pizzasnegle smager så godt, de bliver dejligt bløde og luftige og selv efter nogle dage i en frysepose på køl smager de nybagte. Desuden er dejen fantastisk nem at arbejde med (klistrer ikke på hverken bord eller kagerulle og er heller ikke for tør), hvilket er et kæmpe plus for mig! Jeg hader nemlig klistrede deje på mit køkkenbord ;-)


Tip: opskriften giver virkelig mange pizzasnegle, så lav evt. kun en halv portion ;-)

Verdens bedste og hurtigste pizzasnegle (40-45 stk, inspiration: pyntemyntheogmor)
Ingredienser dej:
650-750g mel (jeg brugte 650g)
225g smeltet margerine, smør eller flydende becel
75g gær
3,75 dl lunken vand
1 spsk salt
1 spsk sukker

Ingredienser fyld:
1 karton pizza sovs
2 spsk ketchup
1 pakke revet ost
1 pakke skinkestrimler
1-2 spsk oregano


Fremgangsmåde:
  • Brug en røremaskine eller elpiskeris med dejkroge
  • Opløs gær i vandet
  • Smelt smør eller margerine fx i mikrobølgeovn
  • Tilsæt fedtstof, salt og sukker til skålen med gær og vand
  • Herefter tilsættes mel lidt ad gangen imens der røres indtil dejen er glat og slipper skålens kanter
  • Del dejen i 5 ca. lige store klumper (mine var á ca. 265g hver) og lad dem hvile i 10 minutters tid
  • Imens blandes pizzasovs, ketchup og oregano i en lille skål
  • Rul hver dejkugle ud til en rektangel, smør pizzasovsen på dejen og drys med skinkestrimler og revet ost
  • Rul dejen sammen til en pølse og skær hver af pølserne ud i 1-1,5cm tykke snegle
  • Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk let på dem
  • Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter
  • Imens kan ovnen tændes på 250 grader varmluft
  • Bag pizzasneglene midterst i ovnen i omkring 10 minutter
  • Lad dem afkøle på en bagerist inden de spises
  • Opbevar fx i en frysepose, så holder de sig friske i rigtig mange dage :-)



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar