onsdag den 3. juni 2015

Syndig, langtidshævet brunsviger

Da jeg bager ugentligt til min studiegruppe, fik de en af gangene lov til at vælge en kage. De ville gerne have sådan en rigtig usund kage, en med masser snask... Herefter efterspurgte de en oldschool brunsviger kage. Så det skulle de da have! Derfor lavede jeg denne ultimative og ekstra snaskede, lækre brunsviger. Og ja, den er meget snasket, meget lækker og utrolig syndig! Når man skal synde, så kan man jo lige så godt gøre det med stil! :-)


Syndig, langtidshævet brunsviger (1 stor eller 2 mellem størrelse kager)
Ingredienser dej:
2 dl skummet mælk
25 g gær
4 spsk sukker
1 tsk salt
130 g smør (ved stue temperatur)
500 g hvedemel
1 æg

Ingredienser fyld:
200 g brun farin
300 g smør
4 spsk lys sirup


Fremgangsmåde:
  • Lun mælken, sådan så den er lille fingervarm 
  • I en skål hældes mælken i, og gæren røres ud deri 
  • Derefter røres sukker og salt i
  • I en anden skål, måles mel af
  • Herefter skæres smørret i små skriver, og smør klumperne smuldres ind i melet
  • Når smørret er smuldret godt ind i melet, røres det i skålen med mælk sammen med ægget 
  • Rør dejen godt sammen
  • Når dejen er en god fast men blød klump fordeles dejen i et eller flere ovnfaste fade beklædt med bagepapir
  • Efter dejen er fordelt i fadene, skal de dækkes til med låg eller med film og viskestykke over og stilles i køleskabet
  • Næste dag tages dejen ud af køleskabet 
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft 
  • Lad dejen efterhæve mens fyldet laves 
  • I en lille tykbundet gryde koges smør, brun farin og sirup hurtigt op 
  • I dejen laves der små huller med en finger, derefter fordeles fyldet over dejen
  • Bag kagen i ovnen i ca. 12-15 minutter
  • Lad kagen køle godt af inden servering, men den må meget gerne være lun ved servering 



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar