søndag den 7. september 2014

Yndlings franskbrød med 5-kornsblanding

Herhjemme spiser vi en del brød. Brød er jo næsten blevet et fy-fy ord, men når brødet er hjemmelavet, og der er lidt gods i (kerner eller fuldkorn), så har jeg overhovedet ikke dårlig samvittighed over at spise brød! Desuden er hjemmelavet brød en billig og sund måde at mætte en umættelig mand, der nægter at spise skyr og andet, der er "lidt for sundt" ;-)


Yndlings franskbrød med 5-kornsblanding
Ingredienser:
100g finax økologisk 5-kornsblanding
1,5 dl kogende vand
2,75 dl kold vand
10g gær
Lidt salt
350g hvedemel


Framgangsmåde:
  • Bland 5-kornblandingen med den kogende vand
  • Lad stå i en time
  • Bland herefter gæren i, og vær sikker på af gæren er udblødt
  • Tilsæt koldt vand og salt
  • Rør mel i, og rør godt med en grydeske i nogle minutter
  • Læg dejen i en slip-let rugbrødsform, kom film på og stil i køleskab natten over
  • Næste morgen sættes formen i den kolde ovn
  • Tænd på 200 grader over-undervarme
  • Bag brødet i 35-40 minutter
  • Lad brødet køle lidt af på en rist inden det spises :-)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar