mandag den 15. september 2014

SU-mad: grov rodfrugt-pandekage med røget makrel

Dette er virkelig en lækker, nem, billig og sund aftensmad! Som studerende har man ikke mange penge, at gøre godt med, men denne ret er virkelig billig (maks 10kr pr person). Der er alt, hvad man har brug for: fisk, farver, vitaminer, mineraler, fuldkorn mm. Desuden har jeg benyttet pulp af rodfrugter, som jeg alligevel var igang med at juice, så ingen madspild lige denne dag ;-) Hvis man ikke har en juicer, så rives rodfrugterne bare på et rivejern, det er mindst lige så godt!


Rodfrugt-pandekage med røget makrel (2 personer, inspiration: twinfood)
Ingredienser:
2 æg
1,5 dl mælk (tilsæt 0,5 dl mere, hvis der benyttes pulp fra en juicer)
0,5 tsk salt
50g hvedemel
40g grov mel (fx grahamsmel) 
175g revet rodfrugt eller samme mængde pulp fra slowjuicer (jeg brugte rødbeder og pastinak)

1 hel røget makrel
1 gulerod



Fremgangsmåde:
  • Juice rodfrugterne eller riv dem på et rivejern
  • I en skål piskes æg, mælk, mel og salt sammen indtil dejen er helt glat (gerne med elpisker)
  • Tilføj de revne rodfrugter og bland godt
  • Lad evt hvile lidt i køleskab (ikke nødvendigt)
  • Varm en non-stick pande op med lidt smør eller olie
  • Herefter laves 4 pandekager med en diameter på 10-15cm dvs de laves en af gangen
  • Dejen er ret tyk, så sørg for at smøre den lidt ud, så pandekagerne ikke bliver alt for tykke :-)
  • Imens pandekagerne steges, rives en gulerod, og benene fjernes fra markrallen
  • Server hver pandekage med revet gulerod og 1/4 af den hele røgede makrel 



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar