mandag den 24. februar 2014

Verdens bedste birkes-citron muffins

Kombinationen af birkes og citron er virkelig fantastisk i kager! Det er nærmest min favorit-kombination, når det kommer til kagebagning. Tidligere har jeg lagt denne fantastiske og ernæringsforbedrede opskrift på lækre svampede banankager med birkes og citron op, og de er virkelig gode og både sukker- og fedtreducerede. Opskriften herunder giver dog den ultimative birkes-citron muffin, og jeg har bagt disse muffins en par gange nu, og de er altid et hit! Denne udgave er lidt mere til den usunde side sammenlignet med banankage-udgaven ;-)

Tip: opbevar marcipan i fryseren, så kan det holde sig rigtig længe, og hvis du som her skal rive marcipan, så er det umuligt at gøre, hvis det ikke er frossent :-)

Tip: køb birkes i Tiger, det kan ikke betale sig, at købe de små poser, man kan købe i supermarkederne 


Verdens bedste birkes-citron muffins (12-14 stk, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser:
1½ dl birkesfrø
1, 2 dl kogende vand
190 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
125 g blødt smør
2 dl sukker
4 æg
130 g marcipan (groftrevet)
2 øko citroner (fintrevet skal herfra og evt. 1 spsk saft)

Fremgangsmåde:

  • Hæld kogende vand over birkesfrøene og lad dem stå og trække i en time
  • Pisk smør og sukker luftigt og lyst
  • Tilsæt birkesfrøene og rør godt, så blandingen bliver ensartet
  • Tilsæt et æg og pisk, hvorefter det næste æg tilsættes og der piskes (fortsæt således med alle æggene) 
  • Bland mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen, og kom det i dejen 
  • Rør dejen indtil den er glat men stadig luftig
  • Riv citronskal og marcipan ned i dejen
  • Vend dejen forsigtigt indtil marcipan og citronskal er godt fordelt
  • Fordel dejen i 12-14 muffinsforme 
  • Bag muffinsne ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter eller indtil de er let gyldne
  • Nyd kagerne med en god kop the og godt selskab!
  • Kagerne er så saftige, at de sagtens kan holde sig nogle dage inden de bliver tørre og kedelige :-)

Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar