Ingredienser:
200 g mandler
1 stor øko citron eller 2 små
2 spsk smagsneutral olie (fx rapsolie)
1 spsk salt
1 knivspids peber
Fremgangsmåde:
1 knivspids peber
- Kom mandlerne i kogende vand
- Efter 5-10 minutter kan de smuttes
- Rør citronsaft, fintrevet citronskal, olie, salt og peber godt sammen indtil saltet er opløst
- Bland de smuttede mandler og citronlagen sammen i et glas med låg og stil det i køleskabet
- Lad mandlerne stå i 4-5 timer
- Herefter hældes lagen fra mandlerne, og mandlerne fordeles på en bageplade med bagepapir
- De bages ved 120 grader over-undervarme indtil væden er fordampet og mandlerne er gyldne og sprøde
- Dette tager 45-60 minutter, og der skal evt. skrues ned til 100 grader efter 30-40 minutter hvis mandlerne bliver for mørke (mine fik 30minutter ved 120 grader og 25 minutter ved 100 grader)
- Lad de ristede mandler afkøle og tørre helt på bagepladen gerne natten over
- Hvis mandlerne efter de er afkølet viser sig at være bløde, kan man give dem lidt tid i ovnen igen
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar