onsdag den 4. juni 2014

Squash-persille brød

Brød med grøntsager er altså bare lige sagen :-) Derfor bagte jeg dette super lækre squash-persille brød, som er perfekt til madpakken, morgenbrød eller som tilbehør til aftensmad eller suppe. Brødet er utrolig blødt og svampet i midten og sprødt på ydersiden! Et perfekt og lidt anderledes brød på den gode måde :-)

Squash-persille brød
Ingredienser: 
30 g smør
4 dl mælk
1 dl youghurt
50 g gær (eller 3 spsk tørgær)
2 tsk salt
2 tsk sukker
400 g revet squash
60 g hakket persille
450 g hvedemel
350 g groft spelt mel
1 æg (pensling)

Fremgangsmåde: 
  • Smelt smør i en gryde
  • Tag gryden af blusset og tilsæt mælk, youghurt, gær, salt og sukker 
  • I en skål kommes revet squash og persille i, tilsæt derefter mælke blandingen 
  • Tilsæt melet lidt efter lidt
  • Slå dejen godt sammen
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time
  • Herefter slåes dejen sammen, og brødet formes (mit brød flød en del ud) 
  • Lad det efterhæve i 30 min. 
  • Tænd ovn på 200 graders varmluft
  • Derefter pisk ægget og pensel det på brødet 
  • Bag i ca. 30-35 min
Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar