Groft speltbrød på øl
Ingredienser:
33 cl øl (jeg brugte normal øl, men mørk øl kunne også være super lækkert)
1 dl vand
25 g gær
200 g groft spelt mel
1,5 tsk salt
25 g smeltet smør
400 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- I en skål blandes øl, vand og gær godt sammen
- Tilsæt salt, groft speltmel og smør
- Rør godt med en grydeske (denne opskrift kan sagtens laves uden røremaskine)
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt
- Ælt dejen godt igennem og kom film over skålen, og stil den på køl i ca. 12-20 timer
- Efter hævningen tages dejen ud og æltes igennem evt. med lidt ekstra mel
- Form brødet, og lad det efterhæve i ca. 2 timer
- Bag brødet ved 225 grader i ca. 25-30 min (dæk evt. brødet til med bagepapir efter 15 min, for at gøre det mere sprødt)
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar