mandag den 16. juni 2014

Hjemmelavede pitabrød

Jeg elsker pitabrød, og derfor skulle der jo prøves at bage hjemmelavede pitabrød, for at lave det lidt sundere!! Disse pita brød er super nemme at lave, og de tager ikke for lang tid at lave. Desuden popper de fint op og bliver hule, da de bliver bagt på høj varme, hvilket selvfølgelig er vigtigt, for der skal jo være et sted til pita-fyldet ;-) Det kan helt klart anbefales at bage pitabrødene selv, hvis man vil prøve en luksus udgave af pita, og det er faktisk ikke specielt besværligt eller tidskrævende! :-)


Hjemmelavede pitabrød
Ingredienser: 
1,5 dl mælk
1,5 dl kogende vand
25 g gær
0,5 tsk groft salt
200 g grovmel (grahamsmel, rugemel eller ligende)
200 g hvedemel



Fremgangsmåde: 
  • I en skål blandes mælk og kogende vand
  • Rør gæren ud heri og tilføj salt 
  • Tilsæt groft mel og derefter hvedemel lidt af gangen
  • Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time 
  • Slå dejen ned, og tilsæt evt. lidt ekstra mel 
  • Form 8 små boller, og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir 
  • Tænd ovn på 250 g 
  • Lad pitabrødene hæve i 10 min 
  • Bag midt i ovnen i ca. 7-8 min eller til de er lækre gyldne
  • Server lune med lækkert fyld


Ingen kommentarer:

Send en kommentar