Flade boller
Ingredienser:
25 g smør
4 dl mælk
1 dl græsk yoghurt
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
2 tsk salt
200 g groft speltmel
550-600 g hvedemel
1 æg (sammenpisket, til pensling)
Fremgangsmåde:
- Smelt smør i en gryde, og tag herefter gryder af blusset
- Tilsæt mælk, græsk yoghurt og gær til smørret
- Rør gæren godt ud
- I en anden skål kommes speltmel, salt og sukker i
- Tilføj nu et æg til denne skål og tilsæt herefter smørblandingen
- Lidt efter lidt tilsættes hvedemelet, og dejen æltes godt med enten hænderne eller røremaskine til dejen er fast
- Form derefter 16 flade boller, og lad dem hæve med et viskestykke over i 30 min.
- Tænd ovn på 225 grader over/under varme
- Prik små huller i bollerne og pensel dem med et sammenpisket æg
- Bag en plade af gangen i ca. 12 min eller til de er let gyldne.
- Nyd dem lune med smør eller pålæg
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar