Speltbrød med havregryn
Ingredienser:
300 dl kold vand
20 g gær
1 dl græsk yoghurt
2 spsk olie
1 spsk groft salt
2 dl havregryn
200 g groft speltmel
300 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Bland vand, gær, græsk yoghurt og olie i en skål
- Rør det godt sammen
- Tilsæt havregryn og speltmel og rør godt med en grydeske
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt
- Ælt dejen godt sammen
- Sæt film over skålen og stil den på køl natten over gerne minimum 10 timer
- Næste morgen tages brødet ud af køleskabet
- Lad den herefter stå 1 times tid til efterhævning ved stuetemperatur
- Bag brødet ved først 250 grader over og under varme i 7 min
- Sænk derefter varmen til 175 de næste ca. 40-45 min.
- Nyd lunt med lækkert pålæg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar