lørdag den 25. juli 2015

Fantastisk no-bake jordbær-cheesecake {sukkerfri}

Vores farfar har type 2 diabetes, og da jeg inviterede til fødselsdag for nylig, måtte jeg derfor udtænke en kage, som alle kunne spise inkl. vores farfar. Vores farfar elsker nemlig kage og søde sager, så jeg synes, det er synd, hvis han ikke må spise det samme som os andre. Cheesecake er en perfekt kage at gøre sukkerfri, da der behøves meget lidt sødning! Jeg er dog godt klar over, at denne kage indeholder en del fedt, og at den gængse mening er, at fedt heller ikke er godt for folk med diabetes. Ikke alle er dog enige i den betragtning, og vores farfar er ikke helt ung mere, så jeg tænkte at lidt fedt til ham ikke ville gøre nogen skade. Denne cheesecake blev SÅ lækker, og den er pt på min top 3 over bedste kager jeg har lavet! Den bliver lavet igen så snart jeg kan finde en anledning! Den er desuden så fantastisk fin og sommerlig :-)


No-bake jordbær-cheesecake {sukkerfri} (nok til 10 meget kageglade personer, jeg brugte en springform med diameter på 21 cm, inspiration: kagertilkaffen og madmedhjertet)
Ingredienser bund:
200 g sukkerfri havrekiks (hvis kagen ikke behøver være sukkerfri så brug digestivekiks)
100 g smør
2 spsk bage-kakaopulver

Ingredienser creme:
200 g frosne jordbær
55 g sødning (jeg brugte en blanding af sukrin og kokossukker)
1/2 citron (skal og saft)
6 ark husblas
400 g flødeost
0,5 tsk vanillepulver
2 dl creme fraiche (jeg brugte 18%)
2,5 dl fløde
Evt. 100-200 g friske jordbær til pynt


Fremgangsmåde:

  • Kom kiks og kakaopulver i en blender, og blend til en ensartet masse opnåes
  • Smelt smør og bland det med de blendede kiks
  • Kom bagepapir i bunden af springformen, og kom evt. plaststrimmel rundt i kanten af springformen
  • Fordel nu kikse-massen over hele bunden af springformen, og pres godt ned overalt
  • Opbevar gerne springformen på køl imens cremen laves (ikke nødvendigt)
  • Tø de frosne jordbær op (evt. nogle sekunder i mikrobølgeovn)
  • Opvarm jordbær, sødning og citronsaft og -skal i en lille gryde
  • Blend det til puré fx med en stavblender
  • Når jordbær-puréen koger/bobler lidt tages den af varmen så den kan køle lidt af
  • Læg husblasen i koldt vand i 10 minutter
  • Efter de 10 minutter vrides den udblødte husblas lidt og kommes herefter i jordbær-puréen
  • Rør godt og tjek at al husblas er smeltet
  • Lad puréen køle af til ca. kropstemperatur (den skal gerne være tyknet lidt ved denne temperatur)
  • Imens den køler kommes flødeost og cremefraiche i en skål, og det piskes forsigtigt med en elpisker
  • I en anden (stor) skål piskes fløden til blød flødeskum
  • Når jordbær-puréen er ca. kropstemperatur kommes lidt af flødeost-massen ned i, og det piskes godt og hurtigt sammen så massen bliver helt kold
  • Herefter kommes jordbær-puré-massen ned til resten af flødeost-massen, og det piskes forsigtigt sammen
  • Vend nu forsigtigt flødeskummet sammen med flødeost-jordbær-massen
  • Kom cremen ovenpå bunden, og bank forsigtigt formen mod bordet nogle gange, så eventuelle luftbobler forsvinder
  • Kom på køl natten over (eller i hvert fald 4-5 timer!)
  • Pynt kagen med tynde skiver af friske jordbær og/eller lav en jordbær-gele efter opskriften der findes her
  • Til min fødselsdag serverede jeg også verdens bedste cookies og nogle virkelig lækre fødselsdagsboller efter denne opskrift







Charlotte

2 kommentarer: