fredag den 17. juli 2015

Chewy cookies med hvid chokolade

Cookies med flødeost i lyder lidt mærkeligt, men efter at have afprøvet opskriften for mange år siden har jeg brugt denne opskrift nogle gange nu. Disse cookies får nemlig en perfekt cookie-konsistens, da de er chewy i midten og sprøde i kanten. Disse cookies tager få minutter at bikse sammen, og så er det ellers bare at sidde og vente foran ovnen på at de er færdigbagte ;-)


Chewy cookies med hvid chokolade (ca.15 stk, inspiration: baronessens sunde fastfood)
Ingredienser:
100g smør
100g flødeost (ikke light)
100g sukker
75g hvedemel
100g hvid chokolade


Fremgangsmåde:

  • Tænd ovn på 180 grader over-under varme
  • Pisk smør, flødeost og sukker luftigt
  • Pisk herefter melet i indtil der ingen melklumper er
  • Ham den hvide chokolade groft, og vend den i dejen
  • Kom bagepapir på en bageplade, og sæt 6 klumper dej på hver bageplade (hver klump er ca. 1 spiseskefuld dej)
  • Bag cookiesne i 15 minutter eller indtil kanten er flot brun
  • Læg de varme cookies (stadig med bagepapiret) på en rist, og lad dem køle af mindst 15 minutter (formentlig skal de køle længere tid)
  • Når cookiesne er kolde, er de sprøde og perfekt seje i konsistensen :-)
  • NB: cookiesne skal have lidt længere tid, end man lige forestiller sig, de skal altså være rimelig brune i kanten 




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar