Syndige chokolade- og karamelstykker (20x20cm, inspiration: sofiesspisekammer)
Ingredienser bund:
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos
Ingredienser karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
1 spsk glukosesirup
1 spsk akacie honing
1 spsk brun farin
Lidt salt
30 gram smør
Ingredienser chokoladeovertræk:
100g mørk chokolade 80%
Lidt salt
30 gram smør
Ingredienser chokoladeovertræk:
100g mørk chokolade 80%
25g hvid chokolade
25g smør
Fremgangsmåde:
Charlotte
25g smør
Fremgangsmåde:
- Bland brun farin, kokos og mel i en skål
- Smelt smørret fx i mikrobølgeovn
- Hæld smørret ned i skålen, rør sammen og ælt det herefter grundigt sammen
- Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm
- Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader eller indtil den ser færdig ud (den vil aldrig blive fast i varm tilstand, så man kan ikke tjekke det på den måde)
- Mens bunden bages, laves karamellen
- I en lille kasserolle, blandes bland den kondenserede mælk, salt, smør, brun farin, honning og sirup
- Lad det koge op under omrøring (kan nemt brænde på)
- Når det koger, skrues der ned således at massen stopper med at koge
- Sådan skal det stå i 10 minutter, og der skal stadig røres i massen
- Herefter skulle massen gerne være lidt tykkere og en anelse mørkere
- Når bunden er bagt færdig første gang, så hældes karamellen på bunden, og den bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden
- Lad kagen køle helt af
- Hak chokoladen fint
- Smelt smørret, og rør chokoladen i
- Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen
- Lad kagen sætte sig i mindst et par timer, men gerne natten over
- Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater
De er virkelig også lækre, og de er virkelig gode at have i fryseren til en dag, hvor man har brug for lidt sød og lækkert. Jeg håber, du synes om dem :-)
SvarSlet- Charlotte