onsdag den 27. august 2014

Syndige karamel- og chokoladestykker

Disse karamel- og chokoladestykker er virkelig nemme og hurtige at lave. Desuden smager de virkelig fantastisk! Der er masse af sukker og smør i denne opskrift, men jeg har skåret 2x2cm tern ud af denne portion, og en eller to af disse tern er rigeligt til at mætte en lækkersult ;-) Jeg opbevarer de små tern i fryseren, og således holder de rigtig længe, og man kan lige tage en eller to op, hvis lækkersulten melder sig.


Syndige chokolade- og karamelstykker (20x20cm, inspiration: sofiesspisekammer)
Ingredienser bund:
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos

Ingredienser karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
1 spsk glukosesirup
1 spsk akacie honing 
1 spsk brun farin
Lidt salt
30 gram smør

Ingredienser chokoladeovertræk:
100g mørk chokolade 80%
25g hvid chokolade
25g smør


Fremgangsmåde:
  • Bland brun farin, kokos og mel i en skål
  • Smelt smørret fx i mikrobølgeovn 
  • Hæld smørret ned i skålen, rør sammen og ælt det herefter grundigt sammen
  • Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm
  • Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader eller indtil den ser færdig ud (den vil aldrig blive fast i varm tilstand, så man kan ikke tjekke det på den måde)
  • Mens bunden bages, laves karamellen
  • I en lille kasserolle, blandes bland den kondenserede mælk, salt, smør, brun farin, honning og sirup
  • Lad det koge op under omrøring (kan nemt brænde på)
  • Når det koger, skrues der ned således at massen stopper med at koge
  • Sådan skal det stå i 10 minutter, og der skal stadig røres i massen
  • Herefter skulle massen gerne være lidt tykkere og en anelse mørkere 
  • Når bunden er bagt færdig første gang, så hældes karamellen på bunden, og den bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden
  • Lad kagen køle helt af
  • Hak chokoladen fint
  • Smelt smørret, og rør chokoladen i
  • Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen
  • Lad kagen sætte sig i mindst et par timer, men gerne natten over
  • Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater






Charlotte

2 kommentarer:

  1. Ej hold nu op hvor ser det lækkert ud! Det burde nærmest ikke være tilladt :P Dem vil jeg prøve at lave selv!


    Kig gerne forbi min blog, hvor du lige nu kan vinde en rygsæk fra pinqponq til en værdi af 887 kr! Jeg trækker vinderen imorgen, så det er sidste chance: http://www.voresboble.dk/pinqponq/ :-)
    /Amalie.

    SvarSlet
    Svar
    1. De er virkelig også lækre, og de er virkelig gode at have i fryseren til en dag, hvor man har brug for lidt sød og lækkert. Jeg håber, du synes om dem :-)
      - Charlotte

      Slet