onsdag den 28. maj 2014

Saftig, mør og nem pulled pork {sukkerfri}

Herhjemme elsker vi kød, så derfor er pulled pork noget, vi virkelig godt kan lide! Jeg har altid troet, at det var dyrt og besværligt at lave pulled pork fra bunden af, men nu har jeg så fundet ud af, at det er absolut ingen af delene! Denne udgave af pulled pork skal kun have 8-9 timer, da jeg valgte at kun stege ca 1 kg nakkefilet (rigeligt til 4 pers.) og desuden hævede temperaturen til 110 grader. Nogen sprænger kødet inden det steges (dvs ligger det i kold saltlage i min. 12 timer inden det kommes i ovnen), men dette har jeg ikke gjort, og kødet var alligevel super saftigt og mørt ;-) Til alle studerende kan jeg fortælle, at pulled pork altså er meget billigt (og nemt!) at lave selv. Jeg købte en nakkefilet til 20kr pr 1/2 kg, og der går mellem 200-300g ikke-tilberedt nakkefilet pr. person (fedt og andet smelter væk, så mængden svinder lidt), så det er altså lige så billigt som fx hakket oksekød! Vi spiser pulled pork i burgerboller med verdens bedste coleslaw ovenpå :-)

Tip: 2 kg rå nakkefillet er nok til 8 personer, men så skal stegen nok have 11-12 timer (brug samme fremgangsmåde som beskrevet herunder) 


Saftig, mør og nem pulled pork {sukkerfri} (til 4 pers.)
Ingredienser:
1 kg nakkefillet
25 g kokossukker (eller brun farin)
15 g paprika med røgsmag (jeg køber det i Tiger)
1 spsk salt
1 spsk peber
1 spsk spidskommen
Fremgangsmåde:
 • Start mindst 8 timer inden kødet skal spises
 • Bland den tørre rub af kokossukker, paprika, salt, peber og spidskommen 
 • Gnub rub'en godt ind i nakkefilletten, og lad det enten ligge natten over i køleskab eller gå videre til næste punkt
 • 8 timer inden kødet skal spises, lægges kødet i en gryde med låg, der kan tåle 110 graders varme (det kan de fleste også selvom der fx er plastic håndtag, men ellers kan man bruge et ildfast fad og lave et "låg" af bagepapir) 
 • Gryden med låg på kommes ind i ovnen, og der tændes på 110 grader over-under varme (almindelig ovn)
 • Efter ca. 4 timer vendes kødet og der tilføjes evt. en smule vand (endelig ikke for meget)
 • Efter 7 timer er det en god idé at begynde at tjekke kerne-temperaturen (temperaturen i midten af stegen)
 • Kødet er færdigt, når kerne-temperaturen er 93-95 grader
 • Hvis man ikke har mulighed for at måle temperaturen, så giv kødet mindst 8 timer og gerne 9 timer for at være sikker på at kødet i midten også er færdigt, men så er man altså også sikker på at det er gennemstegt (hvis det vel og mærke er et stykke nakkefillet på maks 1 kg!)
 • Når kødet er gennemstegt, vil det nærmest falde fra hinanden, men brug to gafler til at trække det helt fra hinanden
 • Vi spiser pulled pork i burgerboller med denne super lækre coleslaw
 • Hvis man laver kød til to dage, gemmes en del af stegen uden at den trækkes fra hinanden - næste dag trækkes den fra hinanden, der tilføjes lidt stegesky og/eller vand, og kødet varmes op i ovnen (gøres det sådan, smager kødet mindst lige så godt og saftigt på andendagen!)
Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar