Verdens bedste super sunde, fudgy chokoladekage {sukkerfri} (inspiration: topwithcinnamon)
Ingredienser kage:50 g cashew smør
290 g græskar
135 g flaxseed meal (eller blendede hørfrø)
80 g kakaopulver (usødet)
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 tsk vanilje essens
2 æg
6 spsk stevia (evt. 6 spsk honning)
40 g chokolade af høj kakaoprocent (kan undlades for en sundere kage)
Ingredienser glasur:
(kan undlades helt for en sundere kage)
5 spsk stevia sukker blendet let (eller floramelis)
2 spsk kakaopulver
2 spsk mælk (mandelmælk for laktosefri udgave)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Start med at lave cashew smør ved at blende dine cashews med en blender eller stavblender til de bliver cremet og får samme konsistens som peaunutbutter
- Læg derefter cashewsmørret til side
- Skær skallen af græskaret og skær ud i små tern
- Blend græskaret til puré med en blender eller stavblender
- I skålen med græskar: tilsæt cashew smør, vanilje essens og æg og bland det godt sammen
- I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser: flaxseed meal, bagepulver, kakao og stevia
- Bland indholdet af de to skåle i en, og rør dejen godt (den skal være meget klistret)
- Kom massen i en bageform beklædt med bagepapir, og kom kagen i ovnen i ca. 40-50 min. eller til dejen er blevet lækker fast
- Rør hurtigt din glasur ved at blande stevia, kakao pulver og mælk og fordel den over kagen mens den stadig er varm
- Lad kagen køle lidt af, og nyd den som den er eller med friske bær til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar