torsdag den 9. januar 2014

Myntepesto

Jeg havde købt et lækkert bundt mynte til at lave mojito af nytårsaften, men det blev fuldstændig glemt i farten. Derfor måtte jeg jo finde en måde at få brugt mynten på, og jeg kom hurtigt på, at jeg ville lave en myntepesto. Denne pesto er virkelig lækker, og mynten giver en skøn og anderledes smag :-) Denne pesto er sammen med ramsløgspesto nok min yndlings-pesto, og den skal helt sikkert laves igen!

Tip: jeg opbevarer helst hjemmelavet pesto i fryseren i muffinsforme (for forklaring se her), hvor jeg beregner ½ muffinsform pesto pr person

Tip: hæld ekstra olie på, så det dækker overfladen, når pesto skal opbevares i køleskab - dette forlænger pestoens holdbarhed i køleskab og gælder også for købe-pesto


Myntepesto (1 glas eller 3 muffinsforme fyldt)
Ingredienser:
50g mandler (evt. tørristede på en pande inden)
50g fintrevet parmesan
1 bundt mynte (fjern de tykkeste af stænglerne)
1 dl olie (evt. mere)
Lidt citronsaft/skal
Evt. lidt saltFremgangsmåde:
 • Blend mandlerne til de bliver til mandelmel
 • Tilføj grofthakket mynte og olie og blend til massen er ensartet
 • Riv parmesanen fint og rør den i med en ske
 • Smag til med citronsaft/-skal og/eller salt
 • Nyd med det samme eller opbevar i køleskab eller fryser!


Charlotte

3 kommentarer:

 1. Hvor er det en genial idé at fryse ned i muffinsforme! Tak for det tip, det skal jeg snart prøve. Jeg laver nemlig også gerne store portioner pesto.
  Myntepestoen ser spændende ud - bruger du den som normal pesto eller til noget særligt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig super smart, og det tør også rigtig hurtigt :-) Pestoen mister selvfølgelig lidt smag afhængig af hvor længe den ligger der, men jeg synes ikke, det er slemt overhovedet.
   Myntepestoen lavede jeg til at komme ovenpå en varm ærtesuppe (med mynte), og det kan klart anbefales! Det var virkelig lækkert! Det der er i fryseren vil nok blive brugt som almindelig pesto :-)
   - Charlotte

   Slet
  2. Det lyder superlækkert! Tak :-)

   Slet