Jeg er ikke så glad for madspild, men efter jeg havde lavet jordbær-cheesecake, havde jeg 1/4 liter piskefløde i køleskabet, og dagen efter skulle vi på mini-ferie i København. Derfor biksede jeg hurtigt en ismasse sammen og kom den i fryseren, og således var der is i dag hvor solen og varmen endelig er kommet til Århus. Da der både er æggeblomme og hvider i denne is krystalliserer den stort set ikke, selvom man ikke rører i den imens den er i fryseren. Man laver altså bare ismassen og sætter den i fryseren, og så skal man ikke tænke mere på den :-)
NB: jeg bruger rå æg, men hvis man ikke føler for det, kan man bare bruge pastoriserede (delt i hvider og blomme selvfølgelig), men det smager altså ikke lige så godt ;-)
Nem hindbær-flødeis uden ismaskine (ca. 1 liter)
Ingredienser:
200 g frosne hindbær
2 spsk sukker
2 små (eller 1 stort) æg delt i hvider og blomme
2,5 dl piskefløde
- Tø hindbærerne helt op
- I en stor skål piskes piskefløde og hindbærene indtil flødeskummet er blødt
- Pisk æggehvider og 1 spsk sukker i en lille skål indtil de er helt stive
- Kom de stive æggehvider i skålen med hindbærskum, og rør IKKE i skålen endnu
- Pisk nu æggeblommer og 1 spsk sukker lyst og luftigt i den skål hvor æggehviderne var i før
- Når æggesnapsen er hvid og luftig kommes den også over i den store skål
- Først nu vendes æggehvider og æggesnaps med hindbær-skummet indtil alt er blandet (rør endelig ikke for meget luft ud af massen)
- Når alt er blandet, hældes massen i en beholder og kommes i fryseren
- Når isen skal spises, tages den op 10 minutter før
- Nyd isen gerne i solskin og i godt selskab :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar