fredag den 14. august 2015

Koldhævede durumboller med græskarkerner

Disse boller er virkelig lækre! De har en perfekt sprød skorpe, og så er de dejligt luftige og saftige i krummen dog uden store luftbobler. Desuden er dejen virkelig nem at arbejde med sammenlignet med de helt våde deje jeg ellers eksperimenterer meget med for tiden. Der hvor jeg fandt opskriften, bliver disse lavet ved bare at røre dejen sammen, og så arbejder dejen selv natten over i køleskabet, så sådan kan dejen også laves. Jeg har dog brugt røremaskine og lavet andre ændringer.


Koldhævede durumboller med græskarkerner (ca. 15 boller, inspiration: karmagryden)
Ingredienser:
15 g gær
5,5 dl koldt vand
1 lille spsk groft salt (ca. 10g)
300 g durummel
300 g hvedemel
1 dl havregryn
1 dl græskarkerner
0,50 dl solsikkefrø
Lidt olie til at smøre skålen med


Fremgangsmåde:
  • Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt salten
  • Rør herefter durummel og havregryn i dejen
  • Tilsæt nu hvedemel lidt af gangen ved lav hastighed indtil alt mel er blevet vådt
  • Sæt nu røremaskinen på høj hastighed i 10-15 minutter eller indtil dejen kan bestå en gluten-test
  • Herefter tilsættes græskarkerner og solsikkefrø og dejen æltes i røremaskinen indtil de er godt fordelt i dejen
  • Smør herefter en skål med olie, og kom dejen over i denne skål
  • Sæt låg på skålen, og lader den stå i køleskabet natten over (8-12 timer) 
  • Næste morgen sættes en bageplade i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader varmluft
  • Tag dejen ud af køleskabet, og vend den ned på et meldrysset bord 
  • Skær stykker af dejen med en metal-dejskraber/spatel, og læg stykkerne på et stykke bagepapir
  • Tip: jeg  prøvede forskellige former af, men dem der forsigtigt blev formet runde blev bedst da de var mere jævnt bagte
  • Drys evt. med lidt ekstra græskarkerner på toppen af bollerne
  • Tag nu den varme bageplade ud af ovnen, og kom bagepapiret med bollerne herpå, og kom dem ind i ovnen
  • Ovnen sættes nu på 225 grader almindelig ovn
  • Bag bollerne 20 minutter eller til de begynder at blive gyldne på toppen
  • Lad dem herefter køle af på en rist




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar