Jeg er jo blevet super glad for min surdej (se surdej for dummies her) og min nye røremaskine, da der kommer noget rigtig lækkert brød ud af det! En af yndlings opskrifterne er fx disse lækre flutes. De er luftige og har en sprød skorpe lige som flutes skal have, og så giver surdejen en skøn smag samtidig med, at rugmelet fra surdejen gør brødet lidt grovere :-)
Ingredienser:
2,25 dl lunken vand
1 dl surdej
10g salt
5g gær
450g hvedemel
- Gær opløses i vandet
- Tilsæt surdej, salt og hvedemel, og ælt dejen godt gerne i en røremaskine
- Glutentest: gør hænderne våde, tag en lille klump af dejen og hiv i den indtil man kan se igennem dejen - hvis dejen går i stykker før det er muligt at se igennem den består en ikke glutentesten, og der skal derfor æltes mere
- Lad dejen hæve i 2 timer på køkkenbordet
- Del dejen i to, og form dejen til to flutes ved at forsigtigt strække dejen
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir, skær 3 eller 4 skrå snit på hver flute, og lad dem hæve til mindst dobbeltstørrelse (2-3 timer)
- Sæt en bradepande nederst i ovnen og tænd på 230 grader almindelig ovn
- Når ovnen er varm kommes bagepladen med flutene ind i ovnen, og der hældes et glas vand ned i bradepanden
- Luk hurtigt ovnlågen og bag flutene i ca. 20 minutter
- Når flutene er færdige afkøles de på en bagerist
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar