tirsdag den 24. marts 2015

Lækker og lyn-hurtig hjemmelavet mozzarella

En dag så jeg Go'morgen Danmark hvor Gorm Wisweh lavede hjemmelavet mozzarella, og det så virkelig simpelt ud. Så det måtte jeg jo også prøve, for jeg elsker mozzarella! Og lad mig sige det med det samme, det er så nemt og lækkert, og det tager sammenlagt maks 30 minutter at lave, så man kan hurtigt lave det fx mens pizzadejen hæver. Mozzarellaen bliver så lækker, og jeg glæder mig til det bliver sommer, for så skal jeg lave tomatsalat med hjemmelavet mozzarella og solmodne tomater :-)


NB: der skal bruges et termometer og osteløbe, men dette er nemt at få fat på, se herunder :-)

Lækker og lyn-hurtig hjemmelavet mozzarella (2 stk i alt ca. 250g, inspiration: gormwisweh)
Ingredienser:
2 liter ikke-homogeniseret sødmælk (det meste økologiske mælk er ikke-homogeniseret!)
1 tsk citronsyre (står ofte ved sukker/sylte sagerne i større supermarkeder)
2 tsk fint salt
1,6 ml osteløbe (købt hos www.hjemmeriet.dk)


Fremgangsmåde:
  • Mælk og citronsyre varmes til 30°C i gryde
  • Osteløbe og saltet tilsættes
  • Varm massen til 42°C, mens der røres forsigtigt i blandingen (den vil begynde at klumpe sammen/skille)
  • Gryden tages af varmen, og lad det hvile indtil osteklumperne samler sig
  • Fisk ostemassen op i en si, og lad den dryppe af i en si
  • Gem den klare væske (også kaldet vallen), for mozzarellaen skal opbevares heri så den ikke bliver tør
  • Hvis mozzarellaen ikke skal bruges med det samme, kommes lidt af vallen i køleskab (fryser hvis det skal gå stærkt), så den er afkølet, når mozzarellaen er færdig)
  • Ostemassen deles i 2 stykker
  • Smag til om osten mangler salt og tilføj evt. lidt ekstra salt 
  • Varm hver klump i 3x10 sek i mikrobølgeovn, og herefter strækkes osten forsigtigt og æltes forsigtigt indtil den begynder at blive hårdere
  • Jo mere man arbejder med massen jo bedre konsistens får osten
  • Form tilsidst en flot kugle lidt ligesom når man ælter/former boller af en blød bolledej
  • Opbevar osten i et glas med valle i køleskab (så er holdbarheden 4-5 dage) 
  • Hvis man vil have en længere holdbarhed så kommes osten i en plasticpose med valle og herefter i fryseren (optøes da langsomt på køkkenbordet inden brug)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar