lørdag den 28. marts 2015

Glaserede kakao-kanel snegle med et twist af kaffe

Efter en weekend som bød på lidt for meget arbejde, så skulle det sidste af sidste søndag nydes i køkkenet. Hvor jeg så endte med at bage disse overdrevet lækre bomber af lækker smag fanget i en kanel snegl :-) Det er måske ikke den sundeste kage, men hold nu op, hvor er den lækker! Alle de forskellige smage danner den perfekte kombination bundet sammen af den bløde gærdej. Min gruppe var ihvertfald rigtig vilde med dem og kunne slet ikke få nok!! 


Glaserede kakao-kanel snegle med et twist af kaffe (ca. 20 kanelsnegle)
Ingredienser dej:
3 dl sødmælk
60 g smør
4 spsk sukker
50 g gær
8 dl mel
0,5 tsk salt
2 ægge blommer

Ingredienser fyld:
130 g smør
2,5 dl sukker
1,5 tsk kaffe pulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk kakao pulver
1 nip salt
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

Ingredienser glasur:
2 dl flormelis
3 spsk sød mælk

Fremgangsmåde: 
  • Start med at lave dejen ved at varme mælk, smør og sukker op under svag varme i en lille kasserolle indtil smørret er smeltet 
  • Lad massen køle af i et par minutter til den er lillefingervarm, og rør derefter gæren ud deri 
  • Dernæst tilsættes salt, æggeblommer og mel lidt af gangen 
  • Rør dejen godt igennem 
  • Lad dejen stå med et viskestykke over og hæve i ca. 15 min. 
  • Imens dejen hæver laves fyldet: alle ingredienserne pånær chokoladen varmes op i en lille kasserolle ved svag varme 
  • Hak chokoladen på et skærebræt i små stykker 
  • Efter hævningen rulles dejen ud (jeg valgte at dele dejen op i 2 klumper, sådan så der var lidt mere plads på køkkenbordet) 
  • Dejen rulles ud i en rektangel 
  • Fordel fyldet på dejen (selvfølgelig kun halvdelen hvis man har opdelt dejen ;-)) 
  • Dernæst drysses den hakkede chokolade ligeligt over hele dejen 
  • Dejen rulles forsigtigt sammen og dernæst skæres dejen ud i ca. 3 cm stykker 
  • I et ildfast fad beklædt med bagepapir stilles sneglene (ikke for tæt, se billedet) 
  • Tænd ovn på 175 granders over/under varme 
  • Lad sneglene efterhæve ca. 20 min mens ovnen varmer 
  • Bag sneglene midt i ovenen i ca. 20 min eller til de er let gyldne
  • Når kagen kommer ud af ovnen, blandes glasuren
  • Glasuren fordeles på kagen mens den stadig er varm
  • Kagen er allerbedst, når den er nybagt og lun :-)


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar