mandag den 16. marts 2015

Krydrede, glutenfri parmesan-hørfrø kiks

De her kiks er virkelig lækre! Jeg har aldrig selv tænkt på at lave knækbrød (som dette jo egentlig er) med salt/krydret smag, men det havde Louisa Lorang så ;-) Disse kiks kan næsten sammenlignes med chips, da de er så krydrede og salte. De smager sååå godt!


Krydrede, glutenfri parmesan-hørfrø kiks (2 plader, inspiration: lorangmini)
Ingredienser:
2 ½ dl vand
1-2 tsk grøntsags-bouillon (gerne den fra Herbamare)
1 ½ dl hørfrø
½ dl chiafrø
½ dl sesamfrø
1 dl revet parmesan
1 fed hvidløg
1 spsk soya

Fremgangsmåde:
  • Rør vand med bouillonpulver, så bouillonen er opløst
  • Riv hvidløget på den fineste side af rivejernet ned i en skål
  • Kom hørfrø, chiafrø, sesamfrø og parmesan i skålen
  • Bland bouillonvandet ned i skålen og rør godt
  • Smag til med soya, til den er salt nok
  • Lad massen trække i 10 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Smør dejen ud på bagepapir på to bageplader
  • Bag begge plader på samme tid i ca. 30 minutter i den varme ovn (byt dem gerne rundt en gang eller to undervejs), til de virker sprøde
  • Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad dem tørre helt færdige
  • Knæk de afkølede kiks i grove stykker, og opbevar dem tørt og tildækket fx i en småkagedåse


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar