mandag den 24. november 2014

Karamelliseret hvid chokolade

Karamelliseret hvid chokolade er en lille nem ting at lave, som smager virkelig godt! Den hvide chokolade får smag af karamel, så det kommer til at smager af daim! Hvorfor jeg lavede den karamelliserede hvide chokolade, kan I se senere på ugen (eller på de sidste billeder), hvor der kommer en dessert opskrift, der er super nem og giver en syndig og lækker dessert. Resterne af den karamelliserede hvide chokolade brugte jeg ovenpå min morgen-skyr og -yoghurt (skyr og yoghurt med vanille fra Cheasy er så gode!) sammen med granatæblekerner og/eller kaki frugt. En alt for lækker morgenmad, der passer perfekt til en kold og mørk mandag morgen. Karamelliseret hvid chokolade kan bruges ovenpå eller i alt fra kager til is og desserter.


Karamelliseret hvid chokolade
Ingredienser:
100g hvid chokolade


Fremgangsmåde:
  • Hak chokoladen groft
  • Kom det på en non-stick pande ved middelvarme og lad det smelte 
  • Rør konstant i massen
  • Det vil efter et stykke tid begynde at blive tørt og virke helt forkert, men det er ikke forkert :-)
  • Rør grundigt i den tørre chokolade-masse indtil den bliver lysebrun og har samme farve som peanutbutter
  • Hæld i et fad der er beklædt med bagepapir og lad køle helt af
  • Herefter kan den karamelliserede hvide chokolade hakkes i passende stykker og bruges på og i desserter, is og kager






Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar