mandag den 20. oktober 2014

Virkelig gode og luftige frikadeller

Vores farmors frikadeller er simpelthen verdens bedste! Jeg har aldrig fået opskriften af hende, men denne opskrift giver frikadeller, der kommer på højde med dem vores farmor laver. Vores farmor bruger dog helt sikkert ikke danskvand, men alligevel smager disse frikadeller altså virkelig godt, og de bliver dejligt luftige af bagepulver, danskvand og æg. Dette er virkelig de bedste frikadeller, jeg nogensinde har lavet! Fra nu af bliver denne grundopskrift benyttet, når der skal laves frikadeller igen, det er helt sikkert :-)


Virkelig gode og luftige frikadeller (ca. 20 store frikadeller, inspiration: madling)
Ingredienser:
1 kg hakket svinekød
3 små æg (eller 2 store æg)
1 fed hvidløg
1 finthakket løg
1 tsk bagepulver
8 spsk mel
2 dl danskvand
2 tsk salt 
Lidt peber
Smør til stegning


Fremgangsmåde:
  • Rør kødet sammen med æggene gerne med en elpisker med dejkroge i
  • Tilsæt presset hvidløg og finthakket løg
  • Kom også bagepulver og mel ned i farsen, og rør det sammen med dejkrogene
  • Tilsæt salt og peber
  • Tilsidst hældes danskvand i lidt af gangen, imens farsen piskes sammen med dejkrogene
  • Sæt farsen på køl i omkring en halv time
  • Varm en pande op med lidt smør
  • Form frikadeller med to spiseskeer, og kom på panden
  • Steg frikadellerne på panden indtil de er gennemstegte



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar