Virkelig gode og luftige frikadeller (ca. 20 store frikadeller, inspiration: madling)
Ingredienser:
1 kg hakket svinekød
3 små æg (eller 2 store æg)
1 fed hvidløg
1 finthakket løg
1 tsk bagepulver
8 spsk mel
2 dl danskvand
2 tsk salt
1 kg hakket svinekød
3 små æg (eller 2 store æg)
1 fed hvidløg
1 finthakket løg
1 tsk bagepulver
8 spsk mel
2 dl danskvand
2 tsk salt
Lidt peber
Smør til stegning
Fremgangsmåde:
Charlotte
Smør til stegning
- Rør kødet sammen med æggene gerne med en elpisker med dejkroge i
- Tilsæt presset hvidløg og finthakket løg
- Kom også bagepulver og mel ned i farsen, og rør det sammen med dejkrogene
- Tilsæt salt og peber
- Tilsidst hældes danskvand i lidt af gangen, imens farsen piskes sammen med dejkrogene
- Sæt farsen på køl i omkring en halv time
- Varm en pande op med lidt smør
- Form frikadeller med to spiseskeer, og kom på panden
- Steg frikadellerne på panden indtil de er gennemstegte
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar