mandag den 6. oktober 2014

Ultimativ pulled pork!

Jeg har tidligere udgivet en opskrift på en meget nem og lækker pulled-pork. Jeg har dog efterfølgende afprøvet lidt flere forskellige opskrifter og fremgangsmåder for at finde den ultimative opskrift. Og hermed kommer opskriften på den ultimative pulled-pork! Kødet bliver saftigt, tilpas salt og med en perfekt sød/stærk barbercue rub. Desuden er denne pulled pork stort set lige så nem at lave, som den anden :-) Herunder er også en mere utraditionel idé til hvordan man også kan spise pulled pork, for herhjemme spiser vi det ikke kun i burger! Jeg laver oftest maks 1,5 kg nakkefilet af gangen, for så kan kødet nøjes med maks 10 timer i ovnen, og derved skal man ikke op om natten og sætte det i ovnen :-)


Ultimativ pulled pork (4-6 personer, inspiration rub: madogdimser)
Ingredienser kød:
1-1,5 kg nakkefilet

Ingredienser saltlage:
150g salt
2 liter vand

Ingredienser dry-rub:
1 spsk spidskommen
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk chilipulver
1 spsk cayennepeber
1 spsk salt
1/2 spsk peber
1 spsk edelsüss paprika (sød)
1 dl brun farin
evt. 1 spsk løgpulver


Fremgangsmåde:
  • Dagen inden der skal spises pulled pork, lægges nakkefileten i saltlage i ca. 8 timer, fx mens man er på arbejde eller i skole 
  • Saltlagen laves ved at blande vand og salt sammen i en gryde og varme det indtil al salt er opløst i vandet
  • Hvis vandet er varmt, så lad det køle lidt af
  • Læg nakkefileten i saltvandet og sæt i køleskab i ca 8 timer (maks 10 timer)
  • Efter ca. 8 timer tages nakkefileten op af saltvandet og duppes helt tør med køkkenrulle
  • Bland krydderierne til dry-rubben sammen
  • Gnid herefter dry-rubben på nakkefileten (brug gerne det meste af dry-rubben) 
  • Pak herefter kødet ind i et par lag husholdningsfilm (nemmest hvis man er 2 personer om det), eller put kødet i en plasticpose, hvis man har en, der er stor nok
  • Herefter lægges nakkefileten på køl natten over
  • Næste morgen (den dag der skal spises pulled pork) senest kl 10 lægges nakkefileten i ovnen i et ovnfast fad med sølvpapir over, en stegeso eller i en gryde med låg
  • Ovnen tændes på 100 grader (over-under varme)
  • Lad nu kødet være i ovnen i mindst 8 timer 
  • Man kan evt vende den engang imellem, men det er slet ikke nødvendigt 
  • Efter 8 timer (9 timer hvis det er 1,5kg) har nakkefileten en kernetemperatur på 93-96 grader og er dermed færdigstegt
  • Herefter trækkes kødet fra hinanden med to gafler
  • Vi spiste denne gang pulled pork med kartoffelmos, hvor der var revet forskellige rodfrugter i, og det var virkelig en lækker efterårs ret, der ligger højt på comfort-food skalaen - prøv det! ;-)


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar