tirsdag den 14. oktober 2014

Gulerods-rødbede tærte

Jeg er meget glad for juice med masse af rødbeder og gulerødder, men det er lidt synd at smide pulpen ud efter at have juicet en masse grøntsager. Derfor prøver jeg at bruge grøntsags-pulpen andre steder i min madlavning. Denne tærte kan dog sagtens laves uden pulp, så rives grøntsagerne bare på et rivejern (og man undlader at tilsætte mælk!) :-) Denne tærte smager fantastisk, og den kan gøres vegetarisk ved at undlade bacon på toppen. En virkelig lækker tærte, som jeg vil betegne som rigtig sund og sprængfyldt med grøntsager :-)  


Gulerods-rødbede tærte (1 stor tærteform)
Ingredienser tærtedej:
1 dl vand
1/2 dl olie
1/2 tsk salt 
60g sesamfrø
65g havregryn
100g hvedemel

Ingredienser fyld:
4 æg
1 dl cremefraise
150g pulp af 2 gulerødder og 2 rødbeder (kan også rives på rivejern, undlad så mælk)
1 dl mælk (undlad hvis der ikke benyttes pulp fra juicer!) 
80g ost
1/2-1 tsk salt
2 løg hakket (eller revet)
4 forårsløg hakket (eller 1 ekstra løg)
5 skiver bacon


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 200grader varmluft
  • Alle ingredienserne til tærtedejen blandes i en skål indtil den er sammenhængende
  • Pres dejen ud i en tærteform, og prik den overalt med en gaffel
  • Kom tærtedejen i ovnen i omkring 15 minutter
  • Bland æg, cremefraise, mælk (kun hvis der bruges pulp), ost og salt i en skål
  • Til skålen tilføjes hakket forårsløg, hakket løg og pulp eller revet gulerødder og rødbeder
  • Kom fyldet i tærteformen, fordel evt bacon på toppen
  • Kom tærten i ovnen i 30-40 minutter (sæt gerne ovnen på grill de sidste par minutter, så bliver bacon sprødt)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar