Ingredienser kage:
120 g hvedemel
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
Saft og revet skal fra 1 lime
40 g smør, stuetemperatur
Korn fra ½ vaniljestang
1,2 dl mælk (120g)
1 æg (m/l)
Ingredienser frosting:
200 g flormelis
80 g usaltet smør, stuetemperatur
Korn fra ½ vaniljestang
1 lime frugt (skallen herfra samt saften fra 1/2-1 lime...smag dig frem)
Ca. 1/4 dl mælk
- Forvarm ovnen på 170 grader
- I en skål sies mel, sukker og bagepulver
- Tilsæt limeskal og -saft, smør og vaniljekorn
- Pisk ved lav hastighed indtil blandingen er godt blandet
- Tilsæt mælken langsomt under piskning (stop med at piske så snart dejen er ensartet, pas på ikke at overpiske dejen)
- Tilsæt æg til dejen, og fortsæt med at piske igen indtil dejen er glat og ensartet
- Fyld dejen i cupcakesforme og bag i ovnen i 20-25 minutter
- Når cupcakes’ne er færdigbagte, tages de ud og stilles til afkøling
- I mens forberedes frostingen ved at piske flormelis, smør, vaniljekorn og limeskal ved medium hastighed indtil blandingen er godt blandet
- Tilsæt langsomt mælken under piskning ved lav hastighed, og fortsæt derefter med at piske ved høj hastighed
- Pynt til sidst de afkølede cupcakes med frostingen (jeg brugte en sprøjtepose med tylle)
- Pynt evt. med lidt fintrevet lime-skal
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar