tirsdag den 17. november 2015

Lime-cupcakes med birkes

Dette semester tager jeg et kursus, hvor jeg efter lidt pres har påtaget mig rollen som kage-bager til vores lidt hårde øvelses-timer en gang om ugen. Den kage der indtil videre har været det største hit har klart været verdens-bedste-gulerodskage, men det er virkelig også en af de bedste kager i hele verden, synes jeg! Disse lime-cupcakes med birkes har dog også været i en klar top 3! De er så lækre, syrlige og friske, og så overrasker birkes i kager bare altid alle folk positivt :-)


Lime-cupcakes med birkes (12 stk, inspiration: copenhagencakes)
Ingredienser kage: 
120 g hvedemel
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
Saft og revet skal fra 1 lime
40 g smør, stuetemperatur
Korn fra ½ vaniljestang
1,2 dl mælk (120g)
1 æg (m/l)

Ingredienser frosting:
200 g flormelis
80 g usaltet smør, stuetemperatur
Korn fra ½ vaniljestang
1 lime frugt (skallen herfra samt saften fra 1/2-1 lime...smag dig frem)
Ca. 1/4 dl mælk


Fremgangsmåde:
  • Forvarm ovnen på 170 grader
  • I en skål sies mel, sukker og bagepulver
  • Tilsæt limeskal og -saft, smør og vaniljekorn
  • Pisk ved lav hastighed indtil blandingen er godt blandet
  • Tilsæt mælken langsomt under piskning (stop med at piske så snart dejen er ensartet, pas på ikke at overpiske dejen)
  • Tilsæt æg til dejen, og fortsæt med at piske igen indtil dejen er glat og ensartet
  • Fyld dejen i cupcakesforme og bag i ovnen i 20-25 minutter
  • Når cupcakes’ne er færdigbagte, tages de ud og stilles til afkøling 
  • I mens forberedes frostingen ved at piske flormelis, smør, vaniljekorn og limeskal ved medium hastighed indtil blandingen er godt blandet
  • Tilsæt langsomt mælken under piskning ved lav hastighed, og fortsæt derefter med at piske ved høj hastighed
  • Pynt til sidst de afkølede cupcakes med frostingen (jeg brugte en sprøjtepose med tylle)
  • Pynt evt. med lidt fintrevet lime-skal




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar