Jødekager (inspiration: valdemarsro, ca. 25-30 stk.)
Ingredienser kager:
150 g mel
125 g smør
70 g sukker
1/2 æg
1 knivspids hjortetaksalt
150 g mel
125 g smør
70 g sukker
1/2 æg
1 knivspids hjortetaksalt
Ingredienser pynt:
½ sammenpisket æg
2 spsk sukker
1 spsk stødt kanel
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen
- Skær smøret i små tern og tilføj det til melblandingen
- Smuldr blandingen godt sammen til det har konsistens som fint revet ost (brug evt. en røremaskine)
- Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (resten af ægget gemmes til pensling)
- Form dejen til en rulle, der har en diameter på ca. 5-6 cm
- Rul et stykke bagepapir omkring dejen, og kom den i fryseren i mindst en halv time
- Skær nu tynde småkager af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir
- Pensl jødekagerne med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker
- Bag herefter jødekagerne i ovn ved 180 grader varmluft i ca. 5-7 minutter (de skal ikke tage for meget farve, kun være let lysebrune)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar