Ingredienser tærtebund:
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g rugmel
125 g hvedemel
Ingredienser fyld:
150 g frisk spinat
3 store rødløg
olivenolie, salt, peber og sukker
4 store æg
1,5 dl cremefraiche
1 dl mælk
100 g gedeost (rulle)
evt. 100g bacon
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Bland alle ingridienserne til tærtedejen i en skål
- Fordel tærtedejen i en tærteform
- Prik masse huller i tærtedejen med en gaffel
- Kom tærtedejen i ovnen i ca. 10-15 minutter
- Imens bunden bages lidt laves fyldet
- Skræl rødløg og skær dem i skiver som ringe
- Varm en stor pande op til middel-høj varme med lidt olivenolie
- Kom løg på panden, rør lidt rundt og drys med 1 tsk sukker + salt og peber
- Skru ned på middelvarme, og steg rødløggene i cirka 15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede
- Imens skylles den friske spinat, og når løgene er stort set færdige kommes spinaten ovenpå (kom evt. et låg på panden)
- Når spinaten er faldet lidt sammen tages det hele af panden
- Sæt løgene til side og steg evt. lidt bacon sprødt
- Tag nu en skål og kom æg, cremefraiche og mælk i
- Pisk det godt sammen og krydder med lidt salt og peber
- Skær gedeosten i skiver
- Fordel spinat og de karamelliserede rødløg på bunden og overhæld med æggemasse
- Top til sidst med skiver af gedeost og stegt bacon
- Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar