onsdag den 9. marts 2016

Tærte med spinat, karameliserede rødløg og gedeost

Jeg har aldrig kunne lide gedeost, men nu er jeg blevet helt vild med det, når det lige har været i ovnen. Man kan altså lære at spise det meste, hvis man bare lige prøver nogle gange :-) Denne tærte smager fantastisk! Den har både sødme, salt og lækker smag fra gedeost. Da min kæreste stadig ikke mener, han kan lide gedeost, blev halvdelen af tærten lavet uden gedeost. Tærten uden gedeost smager stadig fantastisk godt.


Tærte med spinat, karameliserede rødløg og gedeost (inspiration: anna-mad)
Ingredienser tærtebund:
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g rugmel 
125 g hvedemel

Ingredienser fyld:
150 g frisk spinat
3 store rødløg
olivenolie, salt, peber og sukker
4 store æg
1,5 dl cremefraiche
1 dl mælk
100 g gedeost (rulle)
evt. 100g bacon


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Bland alle ingridienserne til tærtedejen i en skål
  • Fordel tærtedejen i en tærteform 
  • Prik masse huller i tærtedejen med en gaffel
  • Kom tærtedejen i ovnen i ca. 10-15 minutter
  • Imens bunden bages lidt laves fyldet
  • Skræl rødløg og skær dem i skiver som ringe
  • Varm en stor pande op til middel-høj varme med lidt olivenolie
  • Kom løg på panden, rør lidt rundt og drys med 1 tsk sukker + salt og peber
  • Skru ned på middelvarme, og steg rødløggene i cirka 15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede
  • Imens skylles den friske spinat, og når løgene er stort set færdige kommes spinaten ovenpå (kom evt. et låg på panden)
  • Når spinaten er faldet lidt sammen tages det hele af panden
  • Sæt løgene til side og steg evt. lidt bacon sprødt
  • Tag nu en skål og kom æg, cremefraiche og mælk i
  • Pisk det godt sammen og krydder med lidt salt og peber
  • Skær gedeosten i skiver
  • Fordel spinat og de karamelliserede rødløg på bunden og overhæld med æggemasse
  • Top til sidst med skiver af gedeost og stegt bacon
  • Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar