søndag den 13. marts 2016

Iskage med hvid chokolade parfait

Jeg er så heldig at have en svigermor, der er formidabel i et køkken. Sidst vi kom på besøg, havde hun lige nogle stykker af denne iskage i fryseren, så der var noget lækkert til kaffen. Og denne iskage er SÅ lækker! Isen krystalliserer ikke, og så er den hverken for sød eller fed, som jeg ellers ofte synes hjemmelavet flødeis kan være. For mig er det altid et hit at tilføje cremefraiche i flødeis. Jeg har her valgt at lave en mandelmarengsbund, mens den jeg smagte hos min svigermor var med hasselnøddemarengsbund. Begge dele er super lækre på hver deres måde! 


NB: jeg lavede 1,5 portion af denne opskrift, og så brugte jeg en springform på Ø26 - der blev til 12-14 portioner

Iskage medhvid chokolade parfait (springform Ø24 til 8-10 portioner)
Ingredienser mandelmarengbund:
150g mandler
150g flormelis
1 tsk bagepulver
4 æggehvider
til formen: lidt smeltet smør og lidt hvedemel

Ingredienser hvid chokoladeparfait:
100g hvidchokolade
1 vaniljestang
50g sukker
4 æggeblommer
2 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%

Ingredienser hindbærcoulis:
250 g frosne hindbær
1-2 spsk sukker
1-2 spsk citronsaft 
1-2 spsk vand



Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 175grader
  • Smør en springform (Ø24) med smeltet smør og drys med mel
  • Smut mandlerne, og hak dem herefter meget fint fx i en blender 
  • Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål
  • Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt med mandelblandingen
  • Hæld forsigtigt dejen i springformen, og bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter
  • Lad herefter bunden køle helt af i springformen 
  • Når den er næsten helt kold, kommes den i fryseren, og man kan begynde at lave parfaiten 
  • Start med at smelte chokoladen over vandbad
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  • Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer til en tyk, hvid æggesnaps (pisk i mindst 5 minutter)
  • Herefter piskes den smeltede (lidt afkølede) chokolade i æggemassen
  • Pisk fløden stiv (men ikke for stiv!) i en anden skål
  • Tilsæt cremefraiche til flødeskummet, og pisk videre indtil massen er tyk
  • Vend nu forsigtigt fløde-cremefraiche massen i æggesnapsen (kun lige indtil massen er ensartet)
  • Fordel parfait-massen på toppen af den afkølede mandelmarengsbund
  • Dæk kagen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i mindst 3 timer 
  • Tag kagen ud af fryseren ca. 10-15 minutter før servering
  • Et tip fra min svigermor er at skære kagen i portionsstykker, når den er gennemfrosset, for så er det nemt at tage det antal stykker, man skal bruge, ud af fryseren og anrette på en tallerken, og alle stykker vil dermed være lige bløde/smeltede efter de 10-15 minutter
  • Pynt med bær eller hvis det er vinter, så lav fx en hindbær coulis 

  • Tip: hindbær coulis laves ved at komme hindbær, sukker, citronsaft og vand i en lille gryde, koge det op 10 minutter og herefter presse det igennem en si (så de små hindbærsten ikke kommer med)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar