Flagkage med limecreme og hjemmelavede fondant-blomster (24-26 cm springform, inspiration: DR - den store bagedyst)
Ingredienser creme:
7,5 stk husblas
300 g god, hvid chokolade
2 vaniljestænger
4 tsk sukker
1,5 l piskefløde
3 stk økologiske lime (fintrevet skal og saft)
Ingredienser bunde:
1 vaniljestang
250 g sukker
10 g rød pastafarve (brug ikke frugtfarve!)
250 g stuetempereret smør
7 stk stuetempererede æg str. L
275 g hvedemel
10 g kakao
2 tsk bagepulver
1 dl sødmælk
Fremgangsmåde - 2 dage inden kagen spises (eller om morgenen 1 dag inden kagen skal spises!):
- Der startes på limecremen, ved at lægge husblassen i blød i koldt vand
- Hak den hvide chokolade fint, og kom den op i en stor skål
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv
- Mas vaniljekornene med sukkeret, så kornene skilles ad
- Kom vaniljesukkeret op til en hakkede chokoladen
- Varm fløden op til 80 grader i en lille gryde, og tag gryden af varmen
- Hæld halvdelen af den varme fløde over i skålen med den hakkede chokolade og rør forsigtigt til chokoladen er smeltet
- Tilsæt den resterende varme fløde og rør igen
- Vrid husblassen fri for vand, kom den op i den direkte op i den varme creme, og lad husblassen smelte helt
- Riv limeskallen fint direkte ned i cremen
- Læg en sigte over skålen, og pres limesaften over sigten direkte ned i cremen
- Rør det hele godt sammen, kom husholdningsfilm helt ned på overfladen af cremen, og sæt skålen i køleskab natten over (den skal nedkøles til 5 grader)
- Cremen kan også startes om morgenen 1 dag før kagen skal spises og stå i køleskab 4-8 timer
- Nu skal kagebunden laves, og der startes med at tage smør og æg ud af køleskabet gerne 30 minutter før dejen påbegyndes
- Når dejen påbegyndes tændes ovnen på 170 grader
- Kagebunden laves ved at begynde med af flække vaniljestangen på den lange led og skrabe kornene ud med en lille kniv
- Mas vaniljekornene med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad
- Pisk det bløde smør med vaniljesukker, det resterende sukker og farven til en luftig masse
- Tilføj et af de stuetempererede æg, mens der piskes
- Tilføj yderligere 1 æg og pisk stadig videre
- Fortsæt med at tilføje flere æg med mellemrum og pisk godt indimellem
- Bland hvedemel, kakao og bagepulver godt sammen
- Sigt det ned i den piskede masse, og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej
- Lun mælken en anelse, og rør den forsigtigt i dejen
- Kom bagepapir i bunden af springformen, og smør siderne med bagespray eller et tyndt lag smør
- Fordel dejen i springformen, og jævn dejen ud
- Bag kagebunden i en 170 grader varm ovn til den er gennembagt og giver efter ved let tryk (min fik ca. 40 minutter, men det afhænger af ovnen)
- Lad bunden afkøle på et stykke bagepapir med bunden i vejret, mens den bliver i formen
- Kagen skal være helt kold, før opbygningen af kagen kan påbegyndes
- Befri den afkølede kagebund forsigtigt fra formen
- Skær toppen af den afkølede bund, så den bliver helt plan (brug en stor savtakket kniv)
- Flæk bunden i 2 nøjagtigt lige tykke bunde
- Læg lagkageplast i kanten af den rengjorte springform
- Udstik nu begge lagkagebunde med hhv. en 18 cm ring og en 15 cm ring (hvis form på 26cm, så skal ringene være ca 19 og 16cm)
- Læg nu den ene lagkagebund i bunden af formen, så de to dele danner en rille på 1,5 cm uden kagebund hele vejen rundt
- NB: hvis man ikke har udstikkere, kan man i stedet bruge en tallerken som skabelon eller klippe en skabelon af papir til at skære efter
- Pisk nu ca. halvdelen af den kolde limecreme luftig med en håndmikser/røremaskine
- Kom den piskede creme op i en engangssprøjtepose uden tyl, og klip et hul på 1,5-2 cm
- Fyld nu creme i rillen imellem den nederste bund, og sprøjt samtidigt et 2 cm tykt lag på hele overfladen af bunden
- Læg nu den sidste bund (der består af to dele) på som top, og fyld nu den sidste rille med creme
- Smør et meget tyndt lag af cremen på hele kages top, dæk springformen med husholdningsfilm, og stil kagen i køleskab til næste dag
- Resten af den piskede limecreme kommes tilbage i skålen med den ikke-piskede creme, der kommes husholdningsfilm og låg på, og denne skål sættes også i køleskab indtil dagen efter
- Befri den iskolde kage fra formen og lagkageplasten
- Stil kagen på det fad, den skal serveres på
- Pisk limecremen indtil den er luftig, og kom den i en engangssprøjtepose med en stjernetyl i og sprøjt fine roser direkte på kagens kant og afslut med kagens top
- Vi smurte bare kagen nogenlunde glat op med cremen
- Opbevar flagkagen i køleskab indtil den skal serveres
- Tag gerne kagen ud fra køl 15-20 minutter før den skal nydes
- Vi pyntede kagen med roser lavet af marshmallow fondant
Ingen kommentarer:
Send en kommentar