NB: dobbel alle mængderne op, så kan der laves en cheesecake i en stor
springform :-)
Ultimativ no-bake oreo cheesecake (8 personer, 4 forme med radius 7,5cm og højde 5,5cm, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser bund:
Ultimativ no-bake oreo cheesecake (8 personer, 4 forme med radius 7,5cm og højde 5,5cm, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser bund:
150g oreo kiks
45g smør
Ingredienser creme:
2 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
1-2 spsk citronsaft
0,5-1 vanillestang (kornene herfra)
1 dl creme fraiche
1 dl fløde
2 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
1-2 spsk citronsaft
0,5-1 vanillestang (kornene herfra)
1 dl creme fraiche
1 dl fløde
Ingredienser gele:
2 dl vand
200g jordbær
2 spsk sukker
2 blade husblas
Evt. den tomme vanillestang
Fremgangsmåde:
Charlotte
2 blade husblas
Evt. den tomme vanillestang
Fremgangsmåde:
- Smelt smør fx i mikrobølgeovn
 - Knus oreo kiksene (jeg puttede dem i en plasticpose og slog med noget hårdt på dem)
 - Bland smør og knuste kiks, og kom massen i bunden af formene
 - Sæt husblas i blød i koldt vand
 - Pisk sukker, vaniljekorn, flødeost og creme fraice til en jævn masse (pisk endelig ikke for meget, så kan den skille)
 - Smelt husblassen over vandbad, og lad det stå og køle af i 2 minutter
 - Kom lidt flødeostmasse ned til husblasen og rør hurtigt så du undgår klumper
 - Herefter kommes husblast-flødeostmassen ned til resten af flødeostmassen (evt. gennem en fin si, hvis der er lidt klumper)
 - Rør godt
 - I en anden skål piskes fløden stiv, og den vendes i flødeostemassen
 - Kom cremen ovenpå oreo-bundene, bank let mod køkkenbordet et par gange, så lufthuller undgåes, og sæt dem tilbage på køl
 - Geleen laves ved at koge vand, jordbær (eller andre bær), sukker og evt. en tom vanillestang
 - Der bulder-koges i ca. 20 minutter, og herefter sies saften
 - Udblød husblas i koldt vand
 - Efter 5 minutter kan den udblødte husblas kommes i den varme saft
 - Lad geleen stå og køle af indtil den har ca. krops temperatur
 - Herefter kan den hældes ovenpå flødeostcremen
 - Geleen er stivnet efter 3-4 timer afhængig af hvor tykt et lag der er tale om
 - Nyd kagen i godt selskab
 - Kagerne er mindst lige så gode (nærmest bedre) 1-2 dage efter den er lave :-)
 






Ingen kommentarer:
Send en kommentar