tirsdag den 20. januar 2015

Verdens bedste røget makrelsalat

Netto har ofte en hel røget makrel på tilbud til 12 kr, og når det sker, så køber jeg ofte en eller to. Eneste minus er, at man selv skal fjerne benene ;-) Da vi havde en røget makrel, der skulle bruges, blev aftensmaden en dag en sandwich med røget makrelsalat og resterne blev spist dagen efter på rugbrød. Og lad mig bare sige det, som det er: den her røget makrelsalat er SÅ god! Den bliver snart lavet igen! Denne salat kunne også være lækker med fx varmrøget laks, røget ørred eller anden fisk. Makrelsalaten vil også være skøn som forret ovenpå blinis fx :-)

Tip: kig her for aftensmads inspiration med røget makrel :-)


Røget makrelsalat (2-4 personer, inspiration: louisesmadblog)
Ingredienser:
1 hel røget makrel
1/2 rødløg
3 spsk fromage frais eller græsk yoghurt
1 spsk mayo
Ca. 1 spsk citronsaft (afhænger af hvor syrligt et mælkeprodukt, der benyttes)
Lidt peber og evt salt


Fremgangsmåde:
  • Fjern skind, hoved, ben i makrelen (brug gerne engangshandsker, så kommer hænderne ikke til at lugte af fisk resten af dagen)
  • Bland al makrelkødet sammen med mayo og græsk yoghurt
  • Hak rødløg så fint som muligt og bland det sammen med det andet
  • Smag til med citronsaft og peber og evt. salt (fisken er meget salt)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar