torsdag den 27. november 2014

Lækre fuldkornsdurum-boller og fuldkornsdurum-pizza af samme dej

Jeg ved ikke om det bare er mig, men i hverdagene kan jeg godt lide, at det går ret hurtigt i køkkenet. Herhjemme spiser vi stort set altid brød en gang om dagen, og da vi nødigt gider spise købe-brød fra supermarkedet, bliver der bagt en del brød i vores køkken og altså også i hverdagene hvor det gerne skal gå stærkt! Derfor er der her en opskrift på 2 pizza deje (pizza til 2 personer plus en del rester til madpakken) og 6-7 boller, som ikke kræver hverken meget tid eller energi. Desuden er pizza-dejen vores yndlings, og det er den dej, vi altid laver, når den står på pizza :-)


Lækre fuldkornsdurum boller og fuldkornsdurum pizza deje (6-7 boller og 2 pizza deje, inspiration: pizza dej)
Ingredienser: 
5 dl vand
50g gær
4 tsk salt
1-2 tsk sukker
350-400g fuldkorns durummel
300g hvedemel


Fremgangsmåde:
  • Kom vand og gær i en skål og rør det godt ud
  • Tilføj salt, sukker og fuldkorns durum mel og rør godt
  • Herefter blandes hvedemelen i (nemmest hvis man kommer hænderne ned i skålen og ælter der)
  • Del dejen i 2 ca lige store dele
  • Den ene del (der er til boller) lader man hæve i skålen i 30-60 minutter
  • Den anden del (der er til pizza) deles igen i to, og de rulles ud til 2 pizza-deje (der skal tilføjes lidt hvedemel mens man ruller dejene ud) 
  • Pizza dejene rulles så tyndt som muligt, der kommes fyld på, og de kommer direkte i en 225 grader varm ovn i 10-15 minutter
  • Dejen til bollerne slåes ned efter den er hævet og æltes hurtigt (kom evt lidt olie på hænderne)
  • Rul dejen til en lang pølse, og klip boller i passende størrelser med med saks
  • Lad efterhæve i 30 minutter, og kom herefter i en 225 grader varm ovn
  • Bag bollerne i 20 minutter eller indtil de er blevet lysebrune og lækre



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar