Ingredienser:
2 dl sødmælk eller letmælk
50 g mørk chokolade
4 æggeblommer
50 g sukker
1 dl fløde
1 dl nutella
- Opvarm mælk og fløde i en lille kasserolle sammen med chokoladen
- Rør ofte ved opvarmningen, så chokoladen ikke brænder på
- Imens piskes æggeblommer og sukker med et piskeris til det bliver lidt luftigt (elpisker er ikke nødvendigt!)
- Når chokolademælken er helt homogen, hældes den i skålen med æggesnapsen imens der piskes hurtigt og grundigt
- Herefter kommes hele ismassen tilbage i kasserollen og opvarmes til 83 grader
- I stedet for termometer er jeg begyndt bare at tjekke om massen er færdig ved at dyppe en ske i massen og trække en streg med min finger på tværs af skeens bagside
- Hvis massen har den rette konsistens, så flyder ismassen ikke nedover den streg, man har tegnet med sin finger
- Tilføj herefter nutellaen
- Nu skal massen afkøles hurtigt i et is- eller vandbad
- Når massen er ca. 15-20 grader varm kan den køres på en ismaskine indtil den er færdig
- Kom isen i en bøtte og kom den i fryseren
- Når lysten til nutella-is melder sig kan isen nydes :-)
- Hvis man ikke har en ismaskine, kan man undlade fløden mens iscremen opvarmes, og når så iscremen er kølet helt af, så pisker man fløden, hvorefter man forsigtigt vender ismassen sammen med flødeskummet og kommer det i fryseren
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar