Ingredienser:
4 æggeblommer
75g sukker
1 vaniljestang
1,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
Fremgangsmåde:
- Flæk vaniljestangen på den lange led
- Skrab kornene ud og bland dem med halvdelen af sukkeret
- Kom vanillesukker og æggeblommerne i en skål og pisk æggesnapsen hvid og luftig
- Imens varmes mælk, fløde og resten af sukkeret op i en kasserolle til lige under kogepunktet
- Når massen er varm nok, hældes den i æggesnapsen mens der piskes hurtigt
- Herefter hældes det hele tilbage i kasserollen og varmes op til 83 grader
- Hvis man ikke har et termometer, så er de 83 grader kort tid efter at massen er tyknet en smule
- Herefter køles massen af i et is- eller vandbad indtil den er stuetemperatur
- Nu kan ismassen køres i ismaskinen
- Hvis isen skal i fryseren efter den er kørt i ismaskinen, så husk at sætte bøtten som isen skal være i i fryseren når ismaskinen er startet
- Når isen er næsten færdig kan der eventuelt tilføjes små stykker cookiedej, knuste oreo, hakket chokolade eller lignende
- Kom isen i fryseren og nyd senere eller nyd isen med det samme :-)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar