Jordbærtærte (springform Ø25 (lav 2/3 portion hvis der bruges Ø20), inspiration: valdemarsro)
Ingredienser mazarinbund:
140 g marcipan
140 g smør
125 g sukker
3 æg
35 g hvedemel
Ingredienser vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker
Ingredienser herudover:
1,5 dl fløde pisket til flødeskum
50 g mørk chokolade
1/2-1 bakke jordbær
Fremgangsmåde:
- Pisk marcipan, smør og sukker sammen
- Rør æg i lidt efter lidt
- Tilsidst røres mel i
- Hæld dejen i en springform Ø25 beklædt med bagepapir i bunden (2/3 portion hvis springform Ø20 bruges)
- Sæt i ovnen ved 175 grader i 25-35 minutter
- Bagetiden afhænger af ovnen, men mazarinbunden må endelig ikke få for meget, den skal gerne være lækker saftig i krummen
- Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af ovnen
- Hak den mørke chokolade og drys chokoladen ud over den varme kage, og fordel chokoladen når den lige så stille er smeltet
- Lad derefter kagen køle helt af
- Lav vaniljecremen (for at spare tid kan denne sagtens laves dagen inden) ved at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen
- Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker
- Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse
- Varm mælken i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden
- Pisk grundigt til det tykner, og tag det derefter af varmen
- Hæld vaniljecremen over i en skål og lad det køle af i et kvarters tid eller til næste dag
- Inden servering af jordbærkagen, piskes der en blød flødeskum
- En skefuld eller to af flødeskummet kommes i den helt kolde creme og det røres grundigt sammen
- Herefter vendes resten af flødeskummet forsigtigt i cremen
- Fordel vaniljecremen på den helt kolde mazarinbund og top med jordbær
Ingen kommentarer:
Send en kommentar