fredag den 13. maj 2016

Verdens bedste jordbærtærte

Sommeren er på vej, men det lækre vejr de sidste par dage har jeg ikke ligefrem nydt godt af da den har stået på lange dage i speciale-læsesalen. Men sommeren og min kærestes brors fødselsdag fejrede vi for nogle uger siden, hvor denne lækre kage kom på bordet. Denne jordbærtærte er intet mindre end fantastisk! Den smager så skønt, og så er den simpelthen så nem at lave! Prøv den og kom i sommerstemning!


Jordbærtærte (springform Ø25 (lav 2/3 portion hvis der bruges Ø20), inspiration: valdemarsro)
Ingredienser mazarinbund:
140 g marcipan
140 g smør
125 g sukker
3 æg
35 g hvedemel

Ingredienser vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker

Ingredienser herudover:
1,5 dl fløde pisket til flødeskum
50 g mørk chokolade
1/2-1 bakke jordbær




Fremgangsmåde:

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen
  • Rør æg i lidt efter lidt 
  • Tilsidst røres mel i
  • Hæld dejen i en springform Ø25 beklædt med bagepapir i bunden (2/3 portion hvis springform Ø20 bruges)
  • Sæt i ovnen ved 175 grader i 25-35 minutter
  • Bagetiden afhænger af ovnen, men mazarinbunden må endelig ikke få for meget, den skal gerne være lækker saftig i krummen
  • Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af ovnen
  • Hak den mørke chokolade og drys chokoladen ud over den varme kage, og fordel chokoladen når den lige så stille er smeltet
  • Lad derefter kagen køle helt af 
  • Lav vaniljecremen (for at spare tid kan denne sagtens laves dagen inden) ved at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen
  • Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker
  • Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse
  • Varm mælken i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden
  • Pisk grundigt til det tykner, og tag det derefter af varmen
  • Hæld vaniljecremen over i en skål og lad det køle af i et kvarters tid eller til næste dag
  • Inden servering af jordbærkagen, piskes der en blød flødeskum
  • En skefuld eller to af flødeskummet kommes i den helt kolde creme og det røres grundigt sammen
  • Herefter vendes resten af flødeskummet forsigtigt i cremen
  • Fordel vaniljecremen på den helt kolde mazarinbund og top med jordbær







Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar