Cæsar salat (2-3 personer, inspiration: foodfanatic)
Ingredienser dressing:
2 æggeblommer (jeg bruger friske man kan også bruge pastoriserede)
1/2-1 tsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
1 tsk worcestershire sauce
1 fed hvidløg
2-4 ansjoser (vi bruger 2-3 fra den dåse, man kan købe i netto)
1 dl smagsneutral olie
Evt. 1 lille håndfuld fintrevet parmesan
Ingredienser salat:
1 stk romaine salat (eller 2 stk hjertesalat)
1/2 agurk
1 håndfuld tomater
1 håndfuld bacon i strimler/tern
1 kyllingebryst skåret i strimler/tern
4 skiver brød (må gerne være tørt og kedeligt)
1 håndfuld parmesan flager (lavet med en kartoffelskræller)
Fremgangsmåde:
- Skær brødet i tern, drys med olie og salt og kom i en 175grader varm ovn i 15-20 minutter eller indtil brødternene er sprøde og lysebrune
- Lav dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, æblecidereddike, worcestershire sauce, hvidløg og ansjoser i en stavblender skål
- Blend nu massen med stavblenderen indtil hvidløg og ansjoser er helt findelte
- Tilføj nu olie lidt af gangen imens der blendes
- Tilsidst skulle massen gerne have konsistens som mayonaise
- Steg nu bacon sprødt, hvorefter kyllingekødet steges
- Snit nu salat, agurk og tomater groft og kom dem i en skål
- I skålen kommes dressingen i, og salaten blandes godt indtil dressingen er fordelt overalt på salaten (hvis dressingen er svær at fordele så tiføj lidt vand)
- Anret salaten ved at komme salaten (med dressingen på) på en tallerken, tilføj bacon og kyllingekød samt brødtern
- Tilsidst rives der flager af parmesan med en kartoffelskræller ud over salaten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar