Verdens bedste brownie (1 form 24x24cm)
Ingredinser:
125 g smør
250 g chokolade
4 æg (m/l)
265 g sukker
10 g (dvs. 2 spsk kakaopulver)
90 g mel
1/2 tsk bagepulver
100g valnødder (eller en anden slags nød)
Knivspids salt
Fremgangsmåde:
90 g mel
1/2 tsk bagepulver
100g valnødder (eller en anden slags nød)
Knivspids salt
- Hak chokoladen groft
- Smelt chokoladen og smøret over vandbad
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
- Imens blandes mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en lille skål
- Hak valnødderne groft
- I en stor skål kommes sukker og æg
- Pisk nu indtil æggesnapsen bliver lys og luftig
- Herefter hældes chokolade-smør blandingen i æggesnapsen
- Vend det hele lidt fx med en dejskraber, så chokolade-smør blandingen ikke ligger i bunden af skålen (massen skal ikke være homogen endnu, for mel-blandingen skal også vendes i)
- Si nu mel-blandingen ned i den store skål
- Vend mel-blandingen i dejen indtil der ingen klumper er i dejen
- Rør halvdelen af de grofthakkede nødder i dejen
- Fordel dejen i en 24x24 form beklædt med bagepapir
- Drys resten af valnødderne på toppen af dejen
- Bag kagen i ovnen i 30 minutter eller indtil den virker nogenlunde færdigbagt/fast
Charlotte
Den er sat på to do listen.
SvarSletMen der er nu ikke halvt så meget sukker i, kun ca. 2/3 (265 vs 380)
Jeg håber du kan lide den :) Nu bliver jeg faktisk helt i tvivl om, om jeg har skrevet en forkert sukkermængde i opskriften og at det måske kun er 165g sukker, skal nok vende tilbage, hvis jeg har skrevet noget forkert!
Slet- Charlotte