lørdag den 2. januar 2016

Verdens bedste brownie

Denne brownie er den bedste i verden, så er det sagt! Mange sværger til en brownie i stil med Meyers brownie, men da den blev afprøvet, blev jeg slemt skuffet. Meyers brownie er aaalt for sød og forkert i konsistensen efter min mening, og det er ret vildt, for jeg kan altså virkelig godt lide søde sager! Derfor har jeg fået vores mors yndlings brownie opskrift, som hun har fundet frem fra gemmeren på en lille lap papir. I denne brownie er der halvt så meget sukker i, så den er fyldt med smag af god chokolade, og så har den den helt rigtige konsistens - snasket men stadig lidt fast!


Verdens bedste brownie (1 form 24x24cm)
Ingredinser:
125 g smør
250 g chokolade
4 æg (m/l)
265 g sukker
10 g (dvs. 2 spsk kakaopulver)
90 g mel
1/2 tsk bagepulver
100g valnødder (eller en anden slags nød)
Knivspids salt


Fremgangsmåde:
  • Hak chokoladen groft
  • Smelt chokoladen og smøret over vandbad
  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
  • Imens blandes mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en lille skål
  • Hak valnødderne groft
  • I en stor skål kommes sukker og æg
  • Pisk nu indtil æggesnapsen bliver lys og luftig
  • Herefter hældes chokolade-smør blandingen i æggesnapsen
  • Vend det hele lidt fx med en dejskraber, så chokolade-smør blandingen ikke ligger i bunden af skålen (massen skal ikke være homogen endnu, for mel-blandingen skal også vendes i)
  • Si nu mel-blandingen ned i den store skål
  • Vend mel-blandingen i dejen indtil der ingen klumper er i dejen
  • Rør halvdelen af de grofthakkede nødder i dejen
  • Fordel dejen i en 24x24 form beklædt med bagepapir
  • Drys resten af valnødderne på toppen af dejen
  • Bag kagen i ovnen i 30 minutter eller indtil den virker nogenlunde færdigbagt/fast






Charlotte

2 kommentarer:

  1. Den er sat på to do listen.
    Men der er nu ikke halvt så meget sukker i, kun ca. 2/3 (265 vs 380)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber du kan lide den :) Nu bliver jeg faktisk helt i tvivl om, om jeg har skrevet en forkert sukkermængde i opskriften og at det måske kun er 165g sukker, skal nok vende tilbage, hvis jeg har skrevet noget forkert!
      - Charlotte

      Slet