Chokolade cookies med fudge (ca. 20 mellemstore cookies eller 12 meget store, inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
150 g blødt smør
100 g almindelig sukker
100 g brun farin
200 g hvedemel
2 spsk usødet kakao
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
150 g blødt smør
100 g almindelig sukker
100 g brun farin
200 g hvedemel
2 spsk usødet kakao
1 tsk bagepulver
80 g fudge (kan evt. erstattes med grofthakket god chokolade)
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
Fremgangsmåde:
- Kom det bløde stuetempererede smør, sukker, vaniljesukker og farin i en skål
- Pisk det godt sammen med en håndmikser
- Tilsæt tilsidst ægget og pisk godt
- I en anden skål røres mel, bagepulver, salt og kakao godt sammen
- Rør melblandingen i smør/sukkermassen
- Rør tilsidst fudge i, og det hele blandes godt sammen
- Form til kugler på størrelse med en bordtennisbold (mine cookies blev mellemstore og vejede ca. 30 g)
- Sæt de cookies, der skal spises samme dag, på en bageplade med bagepapir (sæt dog kun 6 store kugler dej eller 8 mellemstørrelse kugler dej på en bageplade af gangen, da de flyder meget ud)
- Bag chokoladecookies i 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader over-undervarme
- Hold øje med dem, da de kun lige må blive en smule sprøde i kanten, men stadig bløde inden i
- Tag dem ud af ovnen og lad dem "bage færdig" på den varme bageplade, og lad dem herefter køle helt af, så de bliver sprøde
- Alle de cookies kugler, der ikke skal bages og spises nu, kommes i fryseren i en plasticpose
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar