Ingredienser kage:
135 g sukker
175 g blødt smør
4 små æg (eller 3 store)
200 g marcipan
1/2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver
Ingredienser creme:
1 bæger mascarpone
fintreven skal af 1 øko citron
1-2 tsk hjemmelavet vanillesukker
Ingredienser overtræk og pynt:
100 g mørk chokolade
12-14 friske hindbær (eller jordbær)
Fremgangsmåde:
- Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg
- Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør herefter marcipanen i dejen med en grydeske
- Mel og bagepulver blandes sammen og røres i dejen med en grydeske
- Mælken røres i, og dejen røres med grydeskeen indtil den er jævn
- Dejen fyldes i 12 muffinsforme, der er sat i en muffinplade, så de holder formen
- Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter (de må helst ikke få for meget, så bliver de tørre)
- Lad kagerne køle helt af på en rist
- Hak chokoladen og smelt halvdelen over et vandbad
- Når det er smeltet, tages skålen af og resten af chokoladen tilsættes (så undgår man at det bliver for varmt)
- Rør til det hele er smeltet og overtræk de afkølede kager med chokoladen (jeg fordelte ca. en spsk smeltet chokolade på hver kage vha. en spiseske)
- Lad kagerne køle helt af (evt. i fryseren)
- Når chokoladen er størknet helt piskes mascarponen let og luftig med vanillesukker og reven citronskal
- Kom cremen i en sprøjtepose med en tyl og komme cremen på kagerne (eller fordel cremen med en kniv eller en spatel)
- Dekorer herefter med et hindbær eller et jordbær
- Nyd i godt selskab :-)
- Tip: kom de kager med chokolade på, der ikke bliver spist, i fryseren så hurtigt som muligt - så smager de som nybagte selv en uge senere!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar