fredag den 1. august 2014

Mini hindbærtærter

Da den stod på 2. runde af fødselsdagsfejring af mine 25 år, ville jeg lave små mini jordbærtærter. Brugsen havde dog ingen ordentlige jordbær, så det endte altså ud med at være mini hindbær tærter :-) Og de er fantastiske! Skøn mazarin bund, et lag sprød chokolade, en lækker syrlig og luftig creme, der ikke er hvinende sød, og et lækkert sommermodent bær på toppen ér bare et hit! Kageresterne fra fødselsdagsfejringen tog jeg med ud til vores mor. Hendes hund har fået seks hvalpe for 10 uger siden, og denne dag kom to familier og hentede de sidste to hvalpe. Heldigvis beholder vores mor lille Molly, som også kan ses se på billederne :-)


Mini hindbærtærter (inspiration: emilysalomon, 12-14 stk)
Ingredienser kage:
135 g sukker
175 g blødt smør
4 små æg (eller 3 store)
200 g marcipan
1/2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver

Ingredienser creme:
1 bæger mascarpone
fintreven skal af 1 øko citron
1-2 tsk hjemmelavet vanillesukker

Ingredienser overtræk og pynt:
100 g mørk chokolade
12-14 friske hindbær (eller jordbær)


Fremgangsmåde:
  • Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt
  • Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg
  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør herefter marcipanen i dejen med en grydeske
  • Mel og bagepulver blandes sammen og røres i dejen med en grydeske
  • Mælken røres i, og dejen røres med grydeskeen indtil den er jævn
  • Dejen fyldes i 12 muffinsforme, der er sat i en muffinplade, så de holder formen
  • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter (de må helst ikke få for meget, så bliver de tørre)
  • Lad kagerne køle helt af på en rist
  • Hak chokoladen og smelt halvdelen over et vandbad
  • Når det er smeltet, tages skålen af og resten af chokoladen tilsættes (så undgår man at det bliver for varmt)
  • Rør til det hele er smeltet og overtræk de afkølede kager med chokoladen (jeg fordelte ca. en spsk smeltet chokolade på hver kage vha. en spiseske)
  • Lad kagerne køle helt af (evt. i fryseren)
  • Når chokoladen er størknet helt piskes mascarponen let og luftig med vanillesukker og reven citronskal
  • Kom cremen i en sprøjtepose med en tyl og komme cremen på kagerne (eller fordel cremen med en kniv eller en spatel)
  • Dekorer herefter med et hindbær eller et jordbær 
  • Nyd i godt selskab :-)
  • Tip: kom de kager med chokolade på, der ikke bliver spist, i fryseren så hurtigt som muligt - så smager de som nybagte selv en uge senere!






Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar