onsdag den 27. august 2014

Syndige karamel- og chokoladestykker

Disse karamel- og chokoladestykker er virkelig nemme og hurtige at lave. Desuden smager de virkelig fantastisk! Der er masse af sukker og smør i denne opskrift, men jeg har skåret 2x2cm tern ud af denne portion, og en eller to af disse tern er rigeligt til at mætte en lækkersult ;-) Jeg opbevarer de små tern i fryseren, og således holder de rigtig længe, og man kan lige tage en eller to op, hvis lækkersulten melder sig.


Syndige chokolade- og karamelstykker (20x20cm, inspiration: sofiesspisekammer)
Ingredienser bund:
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos

Ingredienser karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
1 spsk glukosesirup
1 spsk akacie honing 
1 spsk brun farin
Lidt salt
30 gram smør

Ingredienser chokoladeovertræk:
100g mørk chokolade 80%
25g hvid chokolade
25g smør


Fremgangsmåde:
  • Bland brun farin, kokos og mel i en skål
  • Smelt smørret fx i mikrobølgeovn 
  • Hæld smørret ned i skålen, rør sammen og ælt det herefter grundigt sammen
  • Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm
  • Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader eller indtil den ser færdig ud (den vil aldrig blive fast i varm tilstand, så man kan ikke tjekke det på den måde)
  • Mens bunden bages, laves karamellen
  • I en lille kasserolle, blandes bland den kondenserede mælk, salt, smør, brun farin, honning og sirup
  • Lad det koge op under omrøring (kan nemt brænde på)
  • Når det koger, skrues der ned således at massen stopper med at koge
  • Sådan skal det stå i 10 minutter, og der skal stadig røres i massen
  • Herefter skulle massen gerne være lidt tykkere og en anelse mørkere 
  • Når bunden er bagt færdig første gang, så hældes karamellen på bunden, og den bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden
  • Lad kagen køle helt af
  • Hak chokoladen fint
  • Smelt smørret, og rør chokoladen i
  • Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen
  • Lad kagen sætte sig i mindst et par timer, men gerne natten over
  • Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater






Charlotte

1 kommentar:

  1. De er virkelig også lækre, og de er virkelig gode at have i fryseren til en dag, hvor man har brug for lidt sød og lækkert. Jeg håber, du synes om dem :-)
    - Charlotte

    SvarSlet